2022. szeptember 27., 12:38

Leendő tagjait várja a Szőttes

Ismét tagfelvételt hirdet a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes. Az érdeklődőket október 4-én és 6-án várják az együttes próbatermében.

Szőttes, Szőttes Tábor 2022, néptánc, tábor
Galéria
+11 kép a galériában
Fotó: Szőttes

Legyél Te is Szőtteses! címmel már tartottak két fordulót, most újabb kettőt hirdetnek, egyrészt, hogy a Pozsonyba érkező diákoknak az új iskolában való akklimatizálódás után is legyen még lehetőségük a jelentkezésre, másrészt, hogy az egyetemisták, akiknek csak szeptember második felében kezdődik az iskola, szintén jelentkezhessenek. Tehát még két alkalommal várják az érdeklődőket, október 4-én és 6-án 17:45-től a Szőttes próbatermében, a Május 1. tér 10. szám alatt. Próbanapok: kedd, csütörtök, 18:00-21:00.

Szőttes, Szőttes Tábor 2022, néptánc, tábor
Fotó:  Szőttes

Az együttes indított még tavasszal egy próbát 11-16 éves korú gyerekeknek, fiataloknak, akik már rendelkeznek táncos tapasztalatokkal. Ez egyelőre kéthetente egy alkalommal van, hétfőnként 17:00-19:30 között. Ennek legfőbb célja, hogy ha eljön az ideje, könnyeben tudjanak beépülni a Szőttes tánckarába. „Ezeken a próbákon nem egy koreográfia betanítása a cél, hanem tánctechnikák vagy konkrét táncok elsajátíttatása, megtanulása. Egyszerűen fogalmazva, táncoltatni szeretnénk a gyerekeket, fiatalokat” – magyarázta Füzék György tánckarvezető.

Szőttes, Szőttes Tábor 2022, néptánc, tábor
Fotó:  Szőttes

Pillanatnyilag a Szőttes egy új műsor előkészítésén, betanulásán dolgozik. „Emellett és ezen belül a táncosok tánctudásának gyarapítása a legfőbb cél, valamint a csapatszellem megerősítése. Ez egy hosszabb folyamat, de előttünk van egy közeli cél is, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete által meghirdetett TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálájának döntőjére, amelyre 2022. október 22-én kerül sor Komáromban. Az előző két fordulón sikeresen szerepelt az együttes és a cél most is az, hogy a lehető legjobb teljesítmény nyújtsuk” – mondta Füzék György.

Az alábbi galériában az idei Szőttes Táborból találnak fotókat.

Szőttes, Szőttes Tábor 2022, néptánc, tábor
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.