Kürt: Felújított rendelő, fiatal doktornő - orvosportré

2021. június 16., 19:16
Bokor Klára

Tavaly júniusban kezdte rendelését az Érsekújvárhoz közeli Kürtön Varga Viktória háziorvosként. Mára megismerte a körzetét és egy Nyitra megyei pályázatnak köszönhetően felújított, jól felszerelt rendelőben fogadhatja a betegeket.

Varga Viktória kürti körzeti orvos
Fotó: Bokor Klára
Varga Viktória kürti körzeti orvos

Elmondta, kikövezett út vezette őt idáig. Ő volt az egyetlen a csoportjukban, aki az elejétől fogva tudta, háziorvos szeretne lenni. Többek közt azért, mert itt minden féle betegséggel, problémákkal találkozik az ember, ami nagy kihívás.

Szeretek az emberekkel beszélgetni, ez a legcsaládiasabb közeg az orvosi szakmában. A körülmények is segítettek elhatározásomban, az egyetem után rögtön mehettem egy támogatott háziorvosi rezidensprogramba”

– mondja el beszélgetésünk elején a mindig mosolygós doktornő.

A komáromi kórházban találkozott Viola Miklós doktorral, aki Téglás Jánoshoz, Kürt polgármesteréhez irányította úgy négy évvel ezelőtt. „A polgármester úr biztosított, számítanak velem és minden lehetséges feltételt bebiztosítanak. Nagy elköteleződés ez, de komolyan támogattak, bármi felmerült. Ivan Vojtek doktor, aki az áthidaló időszakban rendelt Kürtön átadta a praxisát, minden adva volt, hogy rálépjek erre az útra” – fogalmazott Varga Viktória.

orvosi rendelő Kürt
Jól felszerelt az új orvosi rendelő Kürtön

Amikor megnyitották a rendelőt kiderült, Nyitra megyei pályázatuk sikeres lett és közel 40 ezer eurót kaptak az belső terek felújítására, bútorokra és egészségügyi gépek beszerzésére. Így most minden gépjük van, amire a körzeti orvosnak lehet engedélye – EKG, minilabor, ABI-system készülék, ami perifériás artériás megbetegedések gyors, pontos és objektív szűrését teszi lehetővé, germicid lámpák. Az EKG már életet is mentett.

Takács Anita egészségügyi nővér
Fotó: Bokor Klára
Takács Anita egészségügyi nővér

Rendeződött tehát a kürti körzeti orvosi ellátás, a helyi és fűri betegeknek nem kell messzire utazniuk. Varga Viktória doktornő és Takács Anita nővér felújított, jól felszerelt rendelőben várja őket Kürt központjában.

Kövesse facebook oldalunkat is!