2021. augusztus 25., 19:16

Kultúrával határon innen és túl - új színpadot kapott Felbár

Felbár Község Önkormányzata, az Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (Arrabona EGTC) és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont által megvalósult a "Felbári kulturális fejlesztés/ Rozvoj kultúry v Hornom Bare" című projekt, amelynek célja volt egy új szabadtéri színpad megépítése Felbáron, a községháza melletti téren.

Felbár-színpad-projekt
Fotó: Bodó István polgármester

A színpad építésének szükségességét igazolta, hogy Felbár községben aktív kulturális élet folyik a hozzá tartozó Süly községgel együtt, ám eddig nem rendelkezett olyan szabadtéri színpaddal, amely teret biztosít a kulturális események megrendezéséhez. A kisprojekt mellett nemcsak ezt a hiányt pótolták a partnerszervezettel, hanem a testvértelepülési kapcsolatokat is építettek a határon innen és túl, valamint lehetőséget biztosítottak a kulturális tapasztalatcserére, erősítve az identitástudatot.

Felbár-színpadp-projekt
Fotó:  Bodó István polgármester

Felbár polgármestere, Bodó István portálunknak elmondta, hogy a színpad ötletét már akkor megálmodta, amikor polgármesterré választották, csak nem volt meg az anyagi keret a megépítésére.

"Most sikerült kivitelezni a régen dédelgetett ötletet, létrehoztunk egy szép, falazott színpadot, amely nagy táncparkettel rendelkezik, s ehhez tartozik két öltöző is. Ez az öltöző összenyitható, vagyis sok fellépőt képes magába fogadni. A mozgássérült előadókra is gondoltunk, van egy kifejezetten a számukra kialakított feljáró, így nekik sem okoz nehézséget a színpad használata. Cseréptetővel díszítettük a fa konstrukció tetejét, az építmény előtt pedig egy táncparkett is található, amelyet már önrészből finanszíroztunk. Eszközbeszerzést is folytattunk: húsz padot és asztalokat is sikerült vásárolnunk” – nyilatkozta a polgármester.

A szabadtéri színpad és az azon megvalósuló rendezvények a közösség helyzetén kívánnak változtatni azáltal, hogy aktívabb kulturális életet biztosítanak a lakosoknak és a Felbárra látogató vendégeknek. A színpad mellett pedig egy zöld terület is gazdagítaná a látképet, ahová már fákat is ültettek, illetve egy szabadidőparkot, valamint a későbbiekben piacteret is kiépítenének a lakosság számára. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.