2020. július 6., 11:30

Különleges turistavonat a Szlovák Paradicsomba

Július folyamán különleges vonatjárat köti össze szombatonként Kassát és a Szlovák Paradicsomot. Az érdeklődők felfedezhetik a nemzeti park déli részét, ahol szervezett csoportos programok is várják őket.

lad-vlak02.jpg
Fotó: TASR

A különleges turistavonat a Kassa – Sároskőszeg (Kysak) – Margitfalva (Margecany) – Gölnicbánya (Gelnica) – Merény (Nálepkovo) – Hollópatak (Mlynky) – Imrikfalva (Dedinky) – Sztracena (Stratená) – Dobsinai-jégbarlang – Garamfő (Telgárt) vonalon közlekedik.

A Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet csoportos programokat készített a látogatóknak.

2020. július 11-én a nordic walkingot próbálhatják ki az érdeklődők, egy héttel később, július 18-án a trail runningot, a hónap utolsó szombatján, 25-én pedig csoportos túra indul Imrikfalváról Sztracenára.

Lenka Vargová Jurková, a megyei idegenforgalmi szervezet igazgatója elmondta, bár a koronavírus-járvány az elmúlt időszakban keresztülhúzta néhány tervüket, a jelenlegi, kedvező járványhelyzet már lehetővé teszi, hogy megszervezzék ezeket. Tehát a Jeges Expressz is elindulhat.

A turisztikai termékeinket folyamatosan kiértékeljük, figyelembe vesszük az érdeklődést és az utasok észrevételeit is. Ezért szervezünk minden járathoz valamilyen csoportos programot azok számára, ugyanis vannak, akik ezt részesítik előnyben

– magyarázta.

20190710_chmarossky_viadukt7631622.jpg
Fotó:  TASR

A különleges vonatjárat utasai megcsodálhatják a garamfői vasúti hurkot (Telgártska slučka) és a közeli vasúti völgyhidat (Chmarošský viadukt).

Garamfő után a vonat egy spirális alagútba ér, amelynek emelkedése 31 méter. A vasutak szerelmesei számára nagy élmény az átkelés ezen a vasúti hurkon. Innen nem messze, ugyanezen az útvonalon található egy 18 méter magas, téglából készült kilenclyukú vasúti völgyhíd. Ezt a viaduktot az ország egyik legszebb műszaki műemlékének tartják

– mondta Vargová Jurková.

20190710_chmarossky_viadukt2631618.jpg
Fotó:  TASR

A vonat szombatonként 7.55-kor indul Kassáról, visszafelé pedig 15.53-kor gördül ki a garamfői vasútállomásról. Jegyeket elővételben kell megvásárolni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.