2022. augusztus 1., 15:47

Kreatív zenei és művészeti tábor Ipolyvisken - KÉPEKKEL

A tanévzáró napjával az ipolyviski iskola dolgozóinak korántsem jött el a pihenés ideje, ugyanis nyári napközis tábort tartottak a jelenlegi és jövendőbeli diákjaiknak, valamint minden olyan gyermek számára, akit érdekel a zene és a képzőművészet.

Visk
Galéria
+11 kép a galériában
A táborban
Fotó: Szabó Balázs Szabina

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a diákok művészeti nevelésére, valamint a mindennapos testedzésre és egészségmegőrzésre. Kalandos táboruk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg. A pályázat célkitűzései között szerepelt a helyi alapiskola magyar tannyelvű osztálya programjának népszerűsítése, valamint a kreativitás fejlesztése és támogatása.

A tábor során arra törekedtek, hogy a résztvevő diákok megismerjék a zene és a képzőművészet önkifejező eszközeit. A pályázat szakszerű kivitelezéséért az iskola vezetősége és pedagógusai vállaltak felelősséget.

A kaland részét biciklitúrával, csapatépítő játékokkal, íjászkodással, angol nyelvű foglalkozásokkal, sportversenyekkel, tájházlátogatással, vizes programokkal töltötték ki. A zenei foglalkozásokon a hangszerek (furulya, citera), magyar népdalok és népi gyermekjátékok megismerésére fektették a hangsúlyt, hisz fontosnak érzik a gyermekek identitástudatának megerősítését, amihez a tábor tematikája és megvalósulása nagy mértékben hozzájárult.

A 5–13 éves gyermekekből vegyes csapatok alakultak, mert az volt a tapasztalat, hogy mindenkinek jót tett a keveredés. A kicsik szívesen „lógtak” a nagyobbakon, a nagylányok pedig szívesen vették ölbe, fogták kézen a kisebbeket. Ebből is lehetett látni, hogy a gyerekek jólneveltek voltak, csupa jókedvű, kiegyensúlyozott, ügyes kis lurkó. Közvetlen, barátságos légkör uralkodott végig az egész héten.

A tábor utolsó napja volt az egyhetes ittlétük megkoronázása. A táborozók a megszerzett tudásukat délután egy koncert keretén belül bemutathatták szüleiknek, hozzátartozóiknak, ami mindenki számára óriási élmény volt. Emellett az egész heti munkáikból kis kiállítást rendeztek, és a találkozó végén gyermek, felnőtt együtt indult el „medvét vadászni”.

Az ipolyviski pedagógusok ezúton is hálásan köszönik a szülők bizalmát, hogy rájuk bízták gyermekeiket és együtt alkothattak. Remélik, jövőre is találkoznak!

A tábor sikerét bizonyítják a szülők és a diákok visszajelzései. Volt olyan anyuka, aki háláját fejezte ki amiért a pedagógusok tovább táplálták gyermekében a zeneszeretetet, más a biciklitúrát, a vizeskedést, a tornát, az íjászkodást és a finom ételeket emelte ki.

Nagyon köszönjük a lehetőséget, s hogy lányunk megtanulhatott citerázni. Nagyon boldog, s ez volt élete legjobb tábora. Reméljük, sok ilyenben lesz még része!”

– fogalmazták meg az egyik táborozó szülei, akiket egy másik anyuka ekképpen egészített ki: "Szívből köszönöm a sok törődést, szeretetet, amit a gyerekek tőletek kaptak a héten. Igazi élményekkel gazdagodtak, új barátokat szereztek és sok új dolgot tanultak. Minden fotó azt tükrözi, hogy a gyerekek fantasztikusan érezték magukat. Hála és köszönet a munkátokért. Látni, hogy szívvel-lélekkel csináltátok, a legjobbak vagytok. Kívánok nektek nagyon szép nyarat, további munkátokhoz erőt, egészséget és a Jóisten áldását.”

Visk
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.