2018. október 28., 21:52

Közösségként segítettek Nagyudvarnokon

A Dunaszerdahely melletti településen a hétvége során a vöröskereszt rendezvényeinek adott otthont a községháza.

Nagyudvarnok Vöröskereszt
Médialapozó

Péntek délután a résztvevők az elsősegélynyújtási ismeretekkel gazdagodhattak, kiemelt figyelmet szentelve a kisgyermekes szülőkre, akik tanácsokat kaptak a szakemberektől a kisebb megbetegedések kezelése kapcsán is.

Szombaton jótékonysági börze zajlott a délelőtti órákban, amelybe mindenki felajánlhatta a már nem használt ruhákat, játékokat. Ürögi Edit, a szervezet helyi vezetője elmondta, idén rengeteg ruhát hoztak be a segíteni akaró polgárok, amelyet aztán darabonként 10 centért lehetett megvásárolni.

Ürögi Edit, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője
Ürögi Edit, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője

A több éve ismétlődő börze minden résztvevő számára hasznos, hiszen a megunt ruhadarabok, takarók már nem foglalják otthon a helyet, míg a másik oldalon a rászorulók szimbolikus áron juthatnak hozzá. Az összegyűlt 215 eurót pedig  a helyi baba-mama klub felszerelésére költik majd.

A rendezvény vasárnap véradással zárult, amelyen 32 jelentkező vett részt, közülük 26-an segíthettek vérükkel embertársaiknak - tudtuk meg Ürögi János polgármestertől. A hétvége krónikájához tartozik, hogy a helyi polgárok a községvezető ösztönzésére ismét találkoztak a községháza előtt és közösen rakták le a térkövet az épület körül. 

Nagyudvarnok Vöröskereszt
+5 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!