2022. november 23., 13:25

Közösségi központ épült Ajnácskőn

Új épülettel bővült Ajnácskő központja. Közösségi központ épült, amely nem csupán találkozási helyként funkcionál majd, de a nehéz élethelyzetbe került lakosoknak is próbálnak segítséget nyújtani.

Közösségi központ
Fotó: Poprocký Iván

Az önkormányzat az Emberi Erőforrás Operatív program keretében közel 300 ezer eurós támogatásban részesült a belügyminisztériumtól, míg a projekt társfinanszírozása hozzávetőleg 15 ezer euró.

A napokban zajlik az engedélyeztetés, amelyhez minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll. Amint ez lezajlik, a megyén keresztül megtörténik a központ bejegyzése. A jövő év elején pályázati úton szeretnénk a szerződésben foglalt munkahelyeket megteremteni, hogy a központ működhessen”

– nyilatkozta Poprocký Iván, polgármestere.

Mint elmondta, Ajnácskő központi szerepet tölt be a kistérségben, kihelyezett munkaügyi hivatallal is rendelkeznek. Ezért a községbe a környékbeli településekről is érkeznek lakosok, akik szintén igénybe vehetik majd a közösségi központ szolgáltatásait.

Sok családnak problémái vannak például a gyerekek iskolalátogatásával, vagy anyagi gondokkal küszködnek. A központ munkatársai az ilyen problémákban is segítő kezet nyújthatnak”

– tette hozzá a polgármester.

A munkaügyi minisztérium közleménye szerint a közösségi központok a települések roma és nem roma lakosai számára biztosítanak lehetőséget a közös társadalmi tevékenységekre, beleértve az informális oktatást és a szabadidő eltöltését a gyermekek, fiatalok és felnőttek számára. Támogatást nyújtanak a közösségszervezésben, a konfliktusok megoldásában, valamint a lakhatási, művelődési és megelőző tevékenységekkel kapcsolatosan.

A közösségi központ néhány hónap múlva kezdheti meg működését.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.