2020. január 25., 14:30

Közösséget építeni sokféleképp lehet

Nyárasdon január utolsó szombatján már negyedik alkalommal rendezték meg a böllérfesztivált, amely egyre népszerűbb a településen.

Menyhárt - Bacsó
Fotó: Lacza Tihamér
Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke Bacsó László nyárasdi polgármester és két közreműködő hölgy társaságában

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke rendszeresen ellátogat a rendezvényre. Ezúttal az ötvenéves nyárasdi női kézilabdacsapatot is köszöntötte, mert mint mondta:

"A sportsikerek is erősíthetik egy-egy közösség összetartását, és a nyárasdi lányok egyedülálló teljesítménye egyébként is minden tiszteletet megérdemel."

Úgy vélekedett, hogy a bőllérfesztivál és a hasonló események is közösségépítőek, és reményének adott hangot, hogy a jövőben egyre több helyen szerveznek majd a magyar közösséget összefogni akaró rendezvényeket.

A böllérfesztivál egyébként sok embert vonzott a nyárasdi sportcsarnok szomszédságába és nemcsak helybelieket, hanem távolabb élőket is. A hideg idő ellenére a fűtött sátorban kellemes meleg várta a látogatókat és hogy a hangulat még jobb legyen a dunaszerdahelyi Mezei Ernő és zenekara szórakoztatta játékával a jelenlévőket.

Képriportunkban egy kis "kóstolót" kínálunk olvasóinknak a "disznóságokból".

Nyárasdi disznófeszt
Fotó:  Lacza Tihamér
Nyárasdi disznófeszt-5
Fotó:  Lacza Tihamér
Nyárasdi disznófeszt - 4
Fotó:  Lacza Tihamér
Nyárasdi disznófeszt-3
Fotó:  Lacza Tihamér
Nyárasdi disznófeszt-2
Fotó:  Lacza Tihamér
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!