2018. július 17., 10:26

Közel száz veterán járgány vonult az Ipoly menti utakon

{P8}

A 2016-ban alakult ipolysági Veterán Klub idén július 14-én szervezte meg a III. Nemzetközi Veterán Találkozót.

III. Nemzetközi Veterán Találkozó
Galéria
+10 kép a galériában
Fotó: Hezsofoto

Az ipolysági városháza előtti téren történő gyülekező után ezúttal Dacsókeszire és Ipolypásztóra látogatott el a rendhagyó, 97 járműből álló karaván.

A Csehországból és Magyarországról érkező járgányok mellett természetesen csatlakozott a rendezvényhez jó néhány szlovákiai gépjármű is. A posztkommunista országok veterántulajdonosainak köszönhetően a némi nosztalgiára vágyó érdeklődők többek között NDK-beli Wartburgot és Trabantot, orosz Ladát és Moszkvicsot is megcsodálhattak, de természetesen a Škodák különböző típusai sem hiányozhattak.

Fotó:  Hezsofoto

„Az idei évben felvonuló, majdnem száz, regisztrált, műszaki engedéllyel rendelkező jármű mindegyike természetesen működőképes volt. Rendezvényünk legidősebb kocsijának a magyarországi Szendehelyről érkező Lajcsok Arnold tulajdonában levő 1924-es Dodge bizonyult, de láthattunk 1931-es gyártású Pragát és két Velorexet is. Szintén ritkaságnak számít a Tatra 57A típusú gépkocsi” – fogalmazott Szúnyog Zsolt, a jelenleg mintegy húsz tagból álló Veterán Klub vezetője.

Fotó:  Hezsofoto

A két évvel ezelőtti ipolyviski és magasmajtényi, valamint a tavalyi oroszkai és ipolypásztói látogatás után a veteránok idén Dacsókeszin is tiszteletüket tették. A versenyt az ipolypásztói II. Neve Nincs Napon értékelték ki, és osztották ki a 16 díjat.

„Tavaly nagy sikerünk volt Ipolypásztón, ezért is döntöttünk úgy, hogy újra ellátogatunk oda. Élmény volt végighaladni – a Börzsönyben is gyönyörködve – az Ipoly mente dimbes-dombos, kanyargós vidékén” – árulta el Szúnyog Zsolt, aki maga is foglalkozik veterán járművekkel, hiszen az édesapjától örökölt 1969-ből származó 408-as mellett a tulajdonában van egy 1978-as gyártmányú 2140-es Moszkvics is.

Fotó:  Hezsofoto

III. Nemzetközi Veterán Találkozó
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.