2022. április 29., 20:11

Kovácspataki capriccio - KÉPEKKEL

Pénteken délelőtt a Kovácspatak Emlékére Alapítvány szoboravatóra invitálta a régió közönségét.

Kovácspataki capriccio
Médialapozó
Fotó: Bokor Klára

Száraz Saskői Linda, a Kovácspatak Emlékére Alapítvány elnöke a szoboravatón kifejtette, a település históriája érdekes és rendhagyó. Olyan történet, amiről az ember minél többet megtud, annál többre kíváncsi.

Úgy gondoltuk, azok, akik a település fénykorában itt éltek, ezen a virágzó, élettel teli és nagyon modern helyen, megérdemlik, hogy egy-egy alkalommal megemlékezzünk róluk.

Így született meg a Kovácspataki capriccio, melynek megtestesítője Flóra, aki szépségével jelképezi az itteni tájat, légiességével pedig az elillanó emléket” - mondta el az alapítvány elnöke és hozzátette, a továbbiakban is szorgalmazni fogják az egykori népszerű gyógy- és üdülőközpontra való emlékezést, esetleg tárgyi emlékek visszaállítását.

Kovácspataki capriccio
Fotó:  Bokor Klára

A szobor alkotója Mézes Attila, aki a Budapesti Képzőművészeti Egyetemen végzi tanulmányait kőszobrász – restaurátor szakon.

Az alkotás az országút mentén, közvetlenül a kovácspataki szociális otthonhoz felvezető út mellett található egy nyitott magántelken. Aki teheti, álljon meg a gyönyörű szobor előtt egy pillanatra.

Bővebben az április 12-én megjelenő Magyar7-ben olvashatnak Kovácspatakról és erről a nagyszerű kezdeményezésről.

8-copy
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.