Koronavírus: Épül a konténerváros a pozsonyi hajléktalanok számára

2020. március 18., 14:50
Radi Anita

Pozsony vezetése egy konténervárost épít a hajléktalanok számára. Egy olyan óvintézkedésről van szó, amely megakadályozhatja a koronavírus terjedését. A konténerváros Aranyhomok (Zlaté piesky) területén fog kiépülni.

Fotó: TASR

Pozsony főpolgármestere, Matúš Vallo eredetileg úgy nyilatkozott, hogy a magisztrátus a Tyrš-rakparton fogja kiépíteni a hajléktalanok számára tervezett konténervárost. Sergej Kára, a pozsonyi magisztrátus hajléktalanokkal foglalkozó biztosa viszont pontosította, hogy biztonsági okokból a projekt az Aranyhomok területén fog kiépülni, mivel a Tyrš-rakparton lévő terület, a Duna miatt, árterületnek számít.

Az otthoni karantén kivitelezhetetlen a hajléktalanok esetében

Pozsonyban a becslések szerint mintegy 4 000 hajléktalan él. Egy olyan csoportról van szó, akiknek nincs hová menniük az otthoni karantén esetén.

Ez okból egy ideiglenes konténerváros kialakításába kezdtünk, ahol ezek a pozsonyiak megkapnák a szükséges ellátást, ha felmerülne a gyanú, hogy fertőzött személlyel érintkeztek, avagy a betegség tünetei jelentkeztek rajtuk

–  mondta a város szóvivője, Peter Bubla.

Pozsonyban eddig nem jelentettek még semmi hasonló esetet. A magisztrátus azonban megtette ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy szükség esetén felkészült legyen.

A városvezetés fontosnak tartja egy ilyen ideiglenes létesítmény kialakítását annak érdekében, hogy a hajléktalanok számára meglevő szolgáltatások továbbra is működhessenek.

A konténerváros Aranyhomok területén fog megépülni. Az önkormányzat 30 konténert elhelyezését tervezi. Kedden már meg is érkezett az első 14 konténer.

 

 

Kövesse facebook oldalunkat is!