2019. március 30., 15:52

Környezettudatosságra nevel a csenkei kisiskola

A csenkei kisdiákok játékos feladatok segítségével tanultak a környezetvédelem fontosságáról egy héten keresztül a Bódis József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában. Március utolsó hetében environmentális hetet tartott az iskola, amely során a gyerekek kidolgozták és bemutatták saját tematikus munkáikat.

Környezetvédelem a csallóközi kisiskolában
Médialapozó
Fotó: V. Csóka Anita

A víz, valamint az erdők világnapja alkalmából március 25-e és 29-e között rendezett környezetvédelmi hetet a csallóközi kisiskola.

Fotó:  V. Csóka Anita

Az intézményben már tizenöt éve nagy hangsúlyt fektetnek a természetvédelemre és a környezettudatosságra.

Fotó:  V. Csóka Anita

A tavaszi environmentális hetet, amely része az iskola környezetvédelmi programjának, ötödik alkalommal szerveztek. „Ehhez a programhoz a tanév során erdei túra, szemétgyűjtés, faültetés és az iskolaudvar parkosítása kapcsolódik”- tájékoztatta portálunkat az iskola igazgatója, Csóka Anita. Elmondta, hogy ezen a héten a témával összefüggő kisfilmeket, meséket néztek meg a gyerekek, majd egy kvízt is kitöltöttek a megtanult dolgokról.

Fotó:  V. Csóka Anita

A környezetvédelmi hét része volt a természetjárás, a növénymeghatározás, a hulladéktárgyak felhasználása képzőművészeti alkotásokban és egy projekt kidolgozása.

Fotó:  V. Csóka Anita

A munkákat a gyerekek kis csapatokban végezték, a projekthez az internetről, enciklopédiákból, újságokból gyűjtöttek anyagot.

Fotó:  V. Csóka Anita

A Nagymagyarral szomszédos Csenke iskolájába jelenleg 33 tanuló jár.

Fotó:  V. Csóka Anita

„Tizenhárom negyedikestől fogunk az év végén elbúcsúzni, de a helyi óvodába most csak 5-6 magyar nagycsoportos jár, tehát nagy valószínűséggel csökkenni fog az amúgy sem magas létszám.” – mondta az igazgatónő és hozzátette, minden alkalmat megragadnak arra, hogy népszerűsítsék a szülők körében az iskolájukat.

Fotó:  V. Csóka Anita

Április 11-én nyílt napot tartanak a leendő elsősök és szüleik számára, ahol betekintést kaphatnak az iskola mindennapjaiba, a tanórák menetébe. A beiratkozás Csenkén április 15-én lesz ebben az évben.

Fotó:  V. Csóka Anita

Az iskolában nyolc szakkör működik, köztük olyanok is, mint a rovásírás, az énekkör vagy a mozgásterápiás agytorna. Az intézmény mellett dolgozik a Kalászka néptánccsoport és a zenés babaklub, valamint csaknem tíz különböző tematikus rendezvényük is van a tanév során. Ezek közé tartozik többek között az említett környezetvédelmi napok mellett az egészséges életmód hete, az anyanyelvi napok és az úszótanfolyam is.

Fotó:  V. Csóka Anita

Környezetvédelem a csallóközi kisiskolában
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.