2023. július 1., 08:16

Könnyebb eljutni a Domica-barlangba

A turisták könnyebben eljuthatnak a Rozsnyói járásban található Domica-barlangba, ahová július 1-től új buszjárat indul hétvégenként és ünnepnapokon – tájékoztatott Kassa megye.

Fotó: Fábián Gergely

Az új buszjárat, ami közvetlenül a barlang bejáratánál áll meg, a pelsőci vasútállomásról indul, nem sokkal azután, hogy befutott a Kassáról érkező vonat. A gyorsvonat 7.22-kor indul Kassáról, 8.15-kor Rozsnyóról Pelsőc irányába. A Domica felé tartó autóbusz 8.40-kor indul a pelsőci vasútállomásról és 8.59-kor érkezik meg a barlanghoz.

A nyári idényben 9.00 és 16.00 óra között óránként van belépés a barlangba. A látogatók a barlangrendszer Magyarországon található részét, a Baradla-barlangot is felkereshetik, a távolság körülbelül két kilométer, ami gyalog nagyjából fél óra alatt megtehető”

– közölte Kassa megye.

Visszafelé az autóbusz 12.57-kor indul Domicáról, 13.17-kor fut be a pelsőci vasútállomásra, ahonnan 13.36-kor indul a Kassa felé tartó vonat.

Az új buszjáratot Kassa megye indítja az IDS Východ integrált közlekedési rendszer keretében, az Eurobus társasággal együttműködve. A gyermekes családok, ha autóbusszal indulnak hétvégi kirándulásra, kedvezményes áron, fejenként egy euróért utazhatnak a helyközi járatokon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.