Komoly anyagi forrás a nemesócsai environmentális oktatóközpont befejezésére

ma7 | TASR 2019. május 15., 10:43

1,2 millió eurót különített el a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség a nemesócsai (Zemianská Olča) environmentális oktatóközpont befejezésére, a pénzt külföldi alapoktól sikerült elnyerni – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.

Fotó: Archívum

Az environmentális oktatóközpont, vagyis a régi Túzokfarm célja a felnövekvő nemzedékek ökotudatos nevelése. Fő tevékenysége az óvodai és iskolai csoportok megismertetése az Alsó-Csallóköz és a Szigeti rétek madárvédelmi terület élővilágával.

A támogatást a klímaváltozás hatásait csökkentő SK Climate projekt keretében sikerült lehívni a Norvég Alaptól, illetve az Európai Gazdasági Térség Alapjától.

„Nagyon örülök, hogy a Norvég Alap kiemelten fontos területként kezeli a környezetvédelmet” - mondta Norbert Kurilla környezetvédelmi államtitkár.

Az SK Climate programmal a környezetvédelmi minisztérium főleg mitigációs és adaptációs projekteket támogat a városok és iskolák számára, amelyek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást segítik elő - pontosította a környezetvédelmi tárca kommunikációs osztálya. Az ezekre a projektekre elkülönített összeg a külföldi alapokból és a hazai forrásokból eléri a 18 millió eurót.

0 HOZZÁSZÓLÁS