cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. június 13., 18:18

Komáromi vízmizéria: a KOMVaK Rt. megteszi, amire jogosult

Mivel Komárom Singellő városrészének több utcájában ismét nem fogyasztható az ivóvíz, az ügyben foganatosított intézkedésekről Ruman Patrikot, a városi vízgazdálkodási és csatornázási művek, a KOMVaK Rt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Komáromi vízmizéria: a KOMVaK Rt. megteszi, amire jogosult
Ruman Patrik, a KOMVaK Rt. vezérigazgatója
Fotó: Facebook

„Már pénteken átöblítettük – megtisztítottuk az egész szennyezett vezetékrendszert, s klórral is folyamatosan fertőtlenítjük az érintett területet. Továbbá a Körúton levő tíz érintett ingatlan részére a vállalatunk költségvetéséből megrendeltük a visszacsapó szelepet. E napokban nem a vízórákhoz, hanem ezen ingatlanokhoz, a fővezetéken elhelyezünk egy-egy ilyen visszazáró szelepet. A KOMVaK munkatársai ugyanis az ingatlanok területére nem léphetnek be, s vannak ott olyan kertek, amelyek tulajdonosai nem mindig tartózkodnak a telkükön“ – mondta el a Ma7-nek Ruman Patrik, a KOMVaK vezérigazgatója.

Elárulta: bár sejtik, hogy az említett utcában melyik az a 3-4 ingatlan, amelyek egyikéből a kúti vizet visszavezették a vezetékes hálózatba, szennyezve a rendszert, meg van kötve a kezük, hogy az esetet kiderítsék.

Mivel azok tulajdonosai a vonatkozó alkotmánytörvény alapján minket nem engednek be a saját területükre, ezért a gyanúnkat nem tudjuk bebizonyítani.

Megtettem, amit tehettem: bő két héttel ezelőtt feljelentést tettem a Komáromi Járási Környezetvédelmi Hivatalban, amely a történteket köteles kivizsgálni. Sajnos, választ mindmáig nem kaptunk. Az az igazság, hogy országunkban, Abszurdisztánban nagyon sokáig tart az ilyen esetek kivizsgálása. Úgy gondolom, hogy az egyik ingatlantulaj a szép időjárás alatt kapcsolta be a saját kútját, felelőtlenül beszennyezve a vezetékes vizet, s ezzel bonyodalmakat okozva a polgártársainak és a cégünknek is. Ugyanis amikor esett, nem volt rossz az ivóvíz minősége“ – fejtette ki a direktor.

Komáromi vízmizéria: a KOMVaK Rt. megteszi, amire jogosult
A Bástya és az Öntöde utca sarkán mobil ivóvizes ciszternát helyeztek el
Fotó:  Facebook

Kérdésünkre, hogy a Bástya és az Öntöde utca sarkán felállított mobil ivóvizes ciszterna meddig áll a lakosság rendelkezésére, így válaszolt: „A Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) munkatársai június 14-én újabb vízmintákat vesznek, amelyek eredményét vélhetően péntekig megkapjuk.

Legalább addig biztosan a lakosság rendelkezésére áll az ivóvizes ciszterna.

Egyébként e hivatallal naponta telefonkapcsolatban vagyunk, folyamatosan kikérik, hogy ez ügyben éppen mi mindent csinálunk. Mi csak annyit tehetünk, amire jogosultak vagyunk, többet nem. Bosszantó a szennyezést kiváltó, nagyfokú emberi butaság, s reméljük, hogy az illetékesek mielőbb lefülelik, és kellőképpen megbüntetik majd a vétkest“.

Komáromban több helyütt nem fogyasztható az ivóvíz. Mutatjuk az érintett utcákat! | ma7.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.