2023. február 8., 14:01

Komáromi autós üldözés: hol rejtőzködik a másik gyanúsított?

A komáromi vasútállomáson pénteken történt késelés után a lakosság kedélyét e héten újabb bűncselekmény borzolja: a helyi Lúdpiac téren látványos fordulatot vett autós üldözés. A vadul száguldó Cadillac CTS egyik csempészettel gyanúsított utasát rövid időn belül elfogták, de a másikukat még mindig keresik – mondta el ma a portálunknak Viktória Borloková, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Autós üldözés: hol rejtőzködik a másik gyanúsított?
Gyorsan eliszkoltak a csempészek...
Fotó: Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság

Idézzük fel a történteket! A Magyarországot Szlovákiával összekötő Erzsébet híd túloldalán hétfőn késő délután is együtt szolgáltak a két ország járőrei. Majd a rend ottani őrét a műveleti tisztje arról tájékoztatta, hogy az M1-es autópályán egy cseh rendszámtáblával ellátott Cadillac CTS gépkocsi közlekedik, amely utasait csempészettel gyanúsítják. Ezt alig kimondta, a vadul száguldó autó éppen Szlovákia felé vette az irányt, a rendőrök pedig üldözni kezdték.

Észak-Komáromban, a határátkelőhöz közeli Lúdpiac térnél e Cadillac sofőrje elvesztett uralmát a gépjármű felett, s nekiütközött egy közvilágítási oszlopnak, ami az ütközés hatására kidőlt. A kocsi átcsapódott az út túloldalára, a két utasa pedig elmenekült.

Autós üldözés: hol rejtőzködik a másik gyanúsított?
Mindig érdemes résen lenni a határátkelőhely közelében...!
Fotó:  Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság

Az egyik férfi a városi vásárcsarnok mellett rejtőzött el, de őt rövid időn belül megtalálták. A rendőrségi közleményből az is kiderült, hogy a 22 éves azerbajdzsáni állampolgárt átadták az érsekújvári idegenrendészetnek. A csempészettel gyanúsított férfi ellen e bűncselekmény miatt büntetőeljárást indított a Komáromi Járási Rendőrkapitányság illetékes nyomozója. Viktória Borloková kerületi rendőrségi szóvivő mai tájékoztatása szerint az utastársát azonban továbbra is keresi a rendőrség.

A városban úton-útfélen szóba kerül ez a téma. Az egyik járókelő elmondta: azt hitte, hogy az üldözöttek a közeli bankot akarták kirabolni, a másikuk pedig azt gondolta, hogy újabb migránshajszára kerültg sor, amiből az utóbbi hónapokban több is történt a Komáromi járásban.

Olyan is akad, aki már félve megy a magyar-szlovák határhoz közeli Erzsébet-szigeten levő kertjébe, attól tartva, hogy esetleg ott is elbújhatnak a migránsok vagy keresett bűnözők. Aki bárhol gyanúsan viselkedő, rejtőzködő személyre figyel fel, az a 158-as vagy 112-es ingyenes telefonszámon haladéktalanul értesítse a rendőrséget!

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.