cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. december 10., 18:23

Komáromfüss, ahol a Duna négy részre való Vízsodorta históriát suttogott - VIDEÓKKAL

A Pro Media Alapítvány támogatásával létrejött Vízsodorta históriák új évadának következő négy részét december 8-án nyilvános vetítés keretén belül mutatták be Komáromfüssön. 

füss
Telt ház előtt zajlott a bemutató
Fotó: ma7

A Vízsodorta históriák egyedi elképzelésű, párját ritkító dokumentumfilm-sorozat. Alkotóit minden vetítés alkalmával megkérdezzük, ezúttal személyesebb kérdéseket kapott tőlünk Zalka Lóránt helytörténész. 

A falu polgármestere, Farkas Károly, aki maga is szerepel a dokumentumfilm-sorozatban, megerősítette a Vízsodorta históriák közösségformáló erejét. A forgatások felpezsdítették és kihívások elé állították a falu népét, amelyek új lendületett adtak a közösségi életnek, erről tanúskodott a kis település teltházas vetítése is. 
Videó:  ma7

Egy korszak történelmét kis családok históriáival közelebb hozni a gyerekekhez, tinédzserekhez hívogatónak látszik. Tábor Kristóf a filmek forgatása után olyannyira rabja lett a históriák feltérképezésének, hogy csatlakozva a stábhoz, a következő részeket már a kamera és fényképezőgép mögül szemléli. 

Videó:  ma7

Tudjuk, hogy a magyar ember számára nincs lehetetlen, erre példa Kálmán József, a helyi tűzoltóság tagjának leleményessége is, ahogyan a tikkasztó melegben havat teremtett, vagy éppen árvízet idézett elő, hogy minél valósághűbb legyen a végeredmény. 

Videó:  ma7

Beke Szilvia számára az időutazás izgalma jelentette a legnagyobb kihívást. Élvezte, hogy sok szerepben mutathatta meg magát és ezzel tehetett a közösségért. Bízik benne, hogy sokan látják majd eleink hányattatott, ám példaértékű életét. 

Videó:  ma7
A Vízsodorta históriák ereje elvitathatatlan, összekapcsol időset és fiatalt, feleleveníti a történelem fájó epizódjait, hogy a huszonnegyedik órában szolgáljon nekünk, itt maradt, megmaradt felvidékieknek példával. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.