2021. augusztus 10., 15:02

Komáromban ki is nyomtatják a COVID-útlevelet az oltottaknak

Papíralapú COVID-útlevelet állítanak ki az Agel csoport komáromi kórházában azoknak, akiket a kórház oltóközpontjában oltanak be. Minden beoltott személy oltási igazolást kap a vakcina beadása után, az oltóközpont dolgozói kinyomtatják a COVID-útlevelet.

Covid-19 Pass print
Fotó: Rózsár Vince
Illusztrációs felvétel

„Az oltóközpontból minden beoltott személy papíralapú COVID-útlevéllel távozhat, ezzel a dokumentummal utazhat külföldre.

Ez elsősorban azoknak segítség, akik kevésbé értenek a számítógéphez, vagy a kinyomtatott dokumentumokat részesítik előnyben.

Természetesen a COVID-útlevél elektronikus változatát is igényelheti mindenki az NCZI honlapján" – közölte Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint az új szolgáltatás nagyon népszerű, az útlevél kiállítása nem sok időt vesz igénybe. „A COVID-útlevelet csak a szlovákiai egészségbiztosítók ügyfeleinek tudjuk kiadni, és csak azoknak, akik már a második oltást is megkapták" - mutatott rá Jaška.

Továbbra is lehetőség van arra, hogy közvetlenül a társaság honlapján foglaljanak oltási időpontot konkrét napra az érdeklődők. A kórházban a Pfizer/BioNTech vakcinával oltanak, a 12 évnél idősebb gyerekeket is beoltják.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.