2021. február 13., 08:21

Komáromban folytatódik a tesztelés: kötelező a regisztráció

A komáromi Agel-kórházban újabban már csak azoknak a személyeknek az ingyenes antigénes mintavételét végzik el, akik előzőleg nyilvántartásba vetették magukat a www.korona.gov.sk. oldalon. Eközben a komáromi városi önkormányzat saját szervezésében február 13-án és 14-én is több mintavételi ponton biztosít tesztelési lehetőséget az érdeklődőknek.

Médialapozó
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
A Matica-házban február 13-án és 14-én is végzik a Covid-mintavételt.

Komárom város facebookos oldalán az újabb hétvégi szűréssel kapcsolatban egyebek mellett ez olvasható:

Arra is kérünk mindenkit, hogy a regisztrációt vegye kötelező érvényűnek. Kerülje a több időpont foglalását és az időponthoz tartsa magát, ne menjen más időpontban bármelyik mintavételi pontra“.

Regisztrálni a már megszokott módon a www.kntest.sk oldalon lehet.

A városvezetés az óvodás és iskolás gyerekek szüleit, valamint a pedagógusokat arra kéri, hogy ők az egyes oktatási intézményekben üzemelő helyszíneken teszteltessék magukat, amelyek azok működéséhez vannak igazítva.

Amennyiben más helyre mennek, úgy a többi lakosnak fenntartott mintavételi helyeket terhelik. Az iskolákban történő regisztrációról a szülőknek az iskolák és óvodák pedagógusai adnak szívesen tájékoztatót. Kérjük a szülőket, hogy akinek a gyereke óvodába és iskolába megy, lehetőség szerint mindkét szülő (egy kötelező) menjen el a tesztre, ezzel védve az iskolák működését“

– áll a közleményben.

Az illetékesek a Mesto Komárno – Komárom város Facebook-oldalon az egyes helyszínekre vonatkozó várakozási időről majd ismét folyamatos tájékoztatást nyújtanak, ezért indulás előtt mindenkinek érdemes tájékozódni.

Folytatódó Covid-19 tesztelés kötelező érvényű regisztrációval
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
A komáromi Agel-kórházban újabban már csak előzetes regisztráció után tesztelik az érdeklődőket. 

Február 13-án (szombaton) 8-13 óra között a kavai kultúrházban, aznap 8-19 óra között pedig Örsújfalu futballpályáján végeztethető el az újabb mintavétel. Szombaton és vasárnap 8-13, majd 14-19 óra között pedig a Városi Sportcsarnokban, a Matica-házban, a Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, valamint az Építők utca 35. szám alatt működő Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolában lehet részt venni koronavírus-tesztelésen. Az arról szóló bizonylatot a Covid-automata érvénybe lépése után a közutakon, a munkahelyeken, a boltokban a korábban megszokottnál gyakrabban és szigorúbban ellenőrizhetik.

Ingyenes tesztelésre a hét folyamán pedig továbbra is lehetőség van az Agel-kórházban, a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatalban (RÚVZ - TKH) és a a Szent Valéria Kft. által működtetett mobil mintavételi ponton, amely a Semmelweis Ignác Egészségközpont oldalsó épületrészében található.

Az Agel-kórházban azonban már minden érdeklődőnek kötelező előzőleg regisztrálni a www.korona.gov.sk. központi oldalon – nem csak az ingyenes antigénes tesztelésre, hanem a PCR mintavételre és a koronavírus elleni oltásra is, hiszen a komáromi kórház hivatalos oltóközpontnak is számít – hangsúlyozta Martina Pavlíková, az Agel Slovakia Rt. szóvivője.

Hozzátette: a jelentkezőnek ezentúl már az ingyenes antigénes tesztelés esetében sem lehet előzetes bejelentkezés nélkül odamennie a mintavételi pontra, és kivárnia, hogy mikor kerül rá a sor.

A PCR mintavétel a körzeti orvos beutalója nélkül továbbra is 65 euróba kerül. Az orrból és orrgaratból levett minta eredménye a pácienshez 48 órán belül, három nyelven, e-mailben érkezik meg. A levél tartalmát csak az olvashatja el, aki korábban sms-ben megkapta a kinyitásához szükséges kódot.

Az említett központi oldalon a regisztrációs nyomtatvány kitöltésével COVID 19 elleni oltásra is be lehet jelentkezni. Az, hogy a jelentkező majd mikor kerül sorra, attól is függ, hogy az oltakozni akarók melyik csoportjába sorolható a hivatása, az egészségi állapota és az életkora alapján. Annak konkrét időpontját az újabb és újabb vakcinaszállítmány Szlovákiába érkezésének terminusa is befolyásolja.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!