2019. július 2., 14:40

Komáromban átadták az új építésű református Csillag Óvodát és Bölcsődét

Komáromban átadták Csillag Óvodát és Bölcsődét. Az első, a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében épült, a 21. századi igényeket minden tekintetben kielégítő, református intézmény másfél év alatt készült el.

Csillag Óvoda és Bölcsőde
Galéria
+7 kép a galériában

Az átadó ünnepség református Istentisztelettel kezdődött. Igét hirdetett Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos.

"Lélek és test együtt ez az óvoda, az a program, amit elindított a magyar kormány szövetségben a ti közösségi, nemzetiségi, kisebbségi vezetőitekkel és egyházaitokkal, az a testről is szól meg a lélekről is. A tudásról, a tanulásról, arról, hogy versenyképes gyermekeink és fiataljaink legyenek, meg arról, hogy legyen lelki tartalom, hogy tudják, hogy hova tartoznak, hogy a mieink legyenek a legjobbak" - mondta beszédében Balog Zoltán.

Grezsa István, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos beszédében hangsúlyozta, hogy az átadott óvoda az új magyar együtt gondolkodás gyümölcse. Ez egy mérföldkő, mely jelzi az anyaország erejét, és megfogalmaz egy elvárást is – hogy a felvidéki magyarság foglalja el méltó helyét a Kárpát-medencében, legyen az erdélyiek mellett Felvidék a vezető magyar erő – mondta. A komáromi református óvoda és bölcsőde bizonyíték arra, hogy a magyarság nem veszik el – tette hozzá Grezsa István.

"Az új református óvoda itt Révkomáromban a magyarság életerejét bizonyítja, illetve azt, hogyha összefogunk, éljünk bármely oldalán a határnak, akkor képesek vagyunk mindent elérni a 21. században. Emellett pedig a keresztény hit megőrzését is jelentik ezek a falak, itt a révkomárom panelházak közepén lévő ékszerdobozban, a Csillag Óvodában, és ez nem jelent mást mint a kibontakozást, azt a magyar jövőt, amelyért Magyarország lokálpatrióta kormánya, és a agyar adófizetők – tegyük hozzá – tíz év óta nagy erőfeszítéseket folytattak, azaz, hogy egy nemzeti közösséggé kovácsoljuk önmagunkat, és száz évvel Trianon után újra a gyarapodás és az erősödés és a magabiztosság, a magunkba való bizalom útját járva merjünk azonosságot vállalni önmagunkkal" - fogalmazott Grezsa István.

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke fontosnak tartja, hogy az óvodások is találkozzanak Jézus Krisztus evangéliumával, és egészséges magyar öntudatra neveljék őket.

"Nekünk missziói küldetésünk van: az, hogy a Krisztus evangéliumát hirdessük minden teremtménynek. Küldetésünk tehát az is, hogy gyermekeink szívébe csepegtessük az evangéliumot. Ezzel értéket is adunk nekik: megpróbáljuk arra az értékvonalra terelgetni őket, amelynek egyedüli értelme van az életben" - mondta el Fazekas László.

A református óvoda Komárom városától átvette a „Benei Óvoda“ teljes személyzetét, lényegében az költözött az új épületbe. Az új igazgató munkájára szolgálatként tekint.

„Nagyon boldog vagyok, és nagyon örülök annak, hogy egy ilyen intézményben szolgálhatok, dolgozhatok. Hogy a munkámmal most már egészében az Istennek szolgálhatok, hogy a gyerekekkel megismertethetjük Istent, hogy az Isten szeretetét” – fogalmazott Bagin Katalin, a Csillag Óvoda és Bölcsőde igazgatója.

A közel 1,4 millió euróból épült Csillag Óvoda és Bölcsőde júliusban már a gyermekzsivalytól lesz hangos.

Csillag Óvoda és Bölcsőde
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.