Komárom különféle fejlesztéseket készít elő a lakókörnyezet javítására

ma7 | TASR 2018. július 14., 07:24

A komáromi önkormányzat a következő hónapokban csaknem 20 kisebb beruházás megvalósítását tervezi, nem egész 250 000 euró értékben. A projektek célja a lakosok életkörnyezetének javítása.

A magisztrátus tájékoztatása szerint a beruházások elsősorban a játszóterek, a lakóövezetek és a zöldterületek felújítását fogják érinteni. „Az összeg legnagyobb része, 182 000 euró a város befektetési alapjából származik. A képviselők a projektekre további 59 000 eurót is megszavaztak a tartalékaikból” – fejtette ki Keszegh Béla alpolgármester.

A legnagyobb, 30 ezer eurós beruházás a termálfürdő előtti fitneszpark kiépítésére és a termálfürdő előtti terület revitalizációjára irányul. További nagyobb fejlesztésekre is sor kerül. 13 ezer euróból építenek parkolókat a Komenský és a Víz utcában, 20 ezer euróból újítják fel az E. B. Lukáč és a Szabadság utca közötti járdaszakaszt, ugyanekkora összeget fordítanak a városi játszóterek javítására.

A további városi beruházásokból fákat ültetnek, járdákat, illetve új játszótereket építenek. Megjavítják a Kossuth téren lévő szökőkutat is, illetve iskolai felújításokra, valamint egy kukatároló létesítésére is sort kerítenek.

0 HOZZÁSZÓLÁS