2022. november 25., 06:41
Frissítve: 2022. nov. 26. 11:19

Hajnalban kisiklott egy mérgező anyagot szállító vonat Komáromnál, összeomlott a régió vasúti közlekedése

Péntek hajnalban egy tehervonat siklott ki Komárom-Gyártelep megállónál, elzárva a vasúti átjárót – írják a Komárom Útinfó Facebook-csoportban.

vonatbaleset Gadócnál
Fotó: Kocur László
A legfrissebb hírünk szerint újra átjárható a Komárom-Gyártelep  vasúti átjáró.
A helyszínre érkező tudósítónk szerint a mozdony lehajtott a sínről, két vagon is a síneken kívül van. A mozdony ráadásul kidöntötte a felső vezeték oszlopát, ami tovább nehezítheti a vonatközlekedés helyreállítását. Az adott útszakaszon tehát egyhamar nem várható a vonatok újraindítása.  
Úgy tudni, az előzetes vizsgálatok alapján a szerelvény fékrendszere hibásodhatott meg, így az képtelen volt lassítani a "gyártelepi" megállónál található kanyarnál.
A JoJTV értesülései szerint a Gadócnál kisiklott tehervonat metanolt, hétköznapi ismertebb nevén, metil-alkoholt, faszeszt szállított. A metanol erős idegméreg, már kisebb koncentrációban idegkárosodást okoz, elsők között a látóidegeket roncsolja. Az édeskés szagú és ízű metanol a májat is károsítja, a bőrön át is felszívódik, nagyobb mennyiségben halálos a fogyasztása. 
Információink szerint a Pozsony-Komárom közötti vasúti összeköttetés is megszenvedi a balesetet. Azok a hajnali, reggeli járatok, melyek Komáromból fordulnak vissza Pozsony felé el sem indultak. A Komárom felé tartó vonatok Újfaluig közlekednek, onnan pótlóbuszoknak kellene szállítania tovább az utasokat, de olvasóinktól származó értesüléseink szerint, a vonatpótlás közel sem zökkenőmentes. 

Az arra járók tanúsága szerint a frekventált vasúti átjárón nem lehet átmenni. A rendőrök az autósokat visszafordítják.

Amíg ez az állapot tart, Gúta felől érkezve Keszegfalván Megyercs felé kell elfordulni, majd Aranyoson át, a 63-asra kijutva, az amúgy is nagy reggeli dugót fokozva lehet bejutni Komáromba.

Keszegfalva után balra kanyarodva a töltésen is be lehet jutni a városba. Ill. nagy hasmagasságú autóval a gadóci ipari park melletti földúton is próbálkozhatnak a bátrabbak, de ez személyautóval nehezen járható.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.