2021. február 5., 12:08

Kollár Gábor mérnök lett a komáromi Comorra Servis új igazgatója

A komáromi városi önkormányzat február 4-i ülésén eldőlt, hogy március 1-től Kollár Gábor irányítja a helyi termálfürdőt, uszodát, jégpályát, Panoráma szállót és autokempinget is működtető Comorra Servis járulékos szervezetet.

Fotó: Facebook
Kollár Gábor mérnök kinevezését 7-ből 5 bizottsági tag támogatta.

A Comorra Servis élére előzetes testületi jóváhagyással – 2020. október elsején Banai Tóth Pál közgazdász, a Komáromi Jókai Színház korábbi gazdasági igazgatója került. Miután kinevezték őt a Komáromi Járási Hivatal elöljárójává, s október 26-án beiktatták a hivatalába, ismét megüresedett az említett járulékos szervezet igazgatói posztja.

Majd a 2020. november 4-i testületi ülésen eldőlt, hogy ideiglenesen Bohumír Kóňa mérnök veszi át a Comorra Servis irányítását, mivel már az előző igazgatói pályázat kiírása előtt is ellátta e feladatkört. A jelenlevő 21 városi képviselő elfogadta az új 7 fős pályázati bizottság összetételét. Annak elnöke – Andruskó Imre javaslata alapján – Bauer Ildikó, újabb tagja Tárnok Magdolna lett, a korábbi tagjai pedig a következők maradtak: Varga Tamás alpolgármester, valamint Molnát Marian, Stubendek László, Anton Marek és Ondrej Gajdáč képviselő.

Azután a vonatkozó határozat értelmében elindult az újabb igazgató-választási folyamat, s kiírták a pályázatot. Bauer Ildikó javaslatára a jelentkezési határidőt az eredeti november 30. helyett december 15-ig meghosszabbították.

Az eredeti terv szerint az új direktor 2021. február 1-én foglalhatta volna el a posztját, de erre a lépésre a tegnapi testületi döntés alapján csak március 1-én kerülhet sor.

Kollár Gábor mérnök lett a komáromi Comorra Servis új igazgatója
Fotó:  Facebook
A tegnapi testületi ülésre a Tiszti Pavilon dísztermében, a járványügyi szabályok betartása mellett került sor

„Az igazgatói tisztségre összesen 3 személy jelentkezett: egy érdeklődő e-mailben, a Profesia.sk oldalon keresztül, ketten pedig leragasztott borítékban, a megadott pályázati feltételeknek megfelelően küldték be a jelentkezésüket.”

Az utóbbi két jelentkezőt meghívtunk a január 20-i személyes találkozóra és meghallgatásra. Végül a bizottság szavazás alapján javasolta Keszegh Béla polgármester úrnak Kollár Gábor mérnök kinevezését. E javaslatot a polgármester úr a testület elé vitte, ámbár ez nem lett volna kötelező, a képviselők pedig elfogadták a kinevezést“

– tudtuk meg a részleteket Bauer Ildikótól.

Hangsúlyozta: bizottsági elnökként a bizottsági és a testületi ülésen is elmondta, illetve a polgármesternek részletesen le is írta a szavazás végeredményével kapcsolatos aggályait.

„Az interjú alapján ugyanis a 2 jelölt közül a felkészültsége, a motivációja és a képzettsége alapján én a másik jelöltet tartanám megfelelőbbnek a jelen helyzetben. Nem mellesleg Kollár Gábor a 4KN csapattal indult az önkormányzati választáson, így jó kapcsolatot ápol az önkormányzatban többségben levő képviselőkkel, tőlük minden szükséges információt megtudhatott a cégről, annak kondíciójáról és a jelenlegi helyzetéről“ – magyarázta a bizottsági elnök.

A döntés indoklását tartalmazó jegyzőkönyvből az is megtudható, hogy a 7 tagú bizottságból öten Kollár Gábor mérnök, ketten pedig Marek Szász mérnök kinevezését pártolták.

A tegnapi testületi ülést a jelenlegi járványügyi helyzetben nem a Városházán, hanem a Tiszti Pavilon dísztermében tartották, s annak résztvevőit a tanácskozás előtt antigénes mintavételnek vetették alá.

Az új helyszínről nem közvetítették élőben az ülést, ahelyett Komárom város saját facebookos honlapján azt ígérte, hogy bár „ a testületről nem lesz online közvetítés, de a tárgyalást követően a videófelvétel elérhető lesz rövid időn belül (!) a város internetes felületein“. Sajnos, azt csak pénteken déltájt tették közzé...

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.