2021. december 9., 09:44

Kivilágított kisvonat járja karácsonyig a Párkány környéki falvakat

Karácsonyig a párkányi székhelyű KTG Kft. által működtetett kisvonat minél több Párkány környéki településre igyekszik eljutni, hogy advent idején a karanténintézkedések árnyékában egy kis csodát csempésszen a gyermekek életébe.

kisvonat
Fotó: Bokor Klára
Megérkezett a kisvonat Szőgyénbe

„Nagyon megkapott az a Coca-Colás, kamionos reklámfilm, amit minden karácsonykor előszednek. Az eredeti terv az volt, hogy a kisvonatot meseszerűen kivilágítjuk, a Mikulás a megállóknál kiosztja ajándékait, a gyerekekkel pedig vonatozunk egy nagy kört a településen. Sajnos ez az elképzelés az idén csak Esztergomban és környékén valósulhatott meg” – mondta el portálunknak Taba Gábor, a kisvonat üzemeltetője.

A Kft. azonban megtalálta a módját annak, hogy a járványkorlátozások idején a Párkány környéki falvak gyermekeinek is jusson az örömből, persze a lehetőségekhez mérten.

December hetedikén Ebeden járt a kisvonat, fedélzetén a Mikulással és segítőjével, a kis Krampusszal. Izgatott gyermekek várták őket minden megállónál. A végtelenül szerethető figurák voltak, cukorkát osztogattak, az anyukák szívből köszönték a csodás élményt úgy az ötletgazdának, mind a szervezőknek.

Másnap, december nyolcadikán Szőgyénbe futott be a mesevonat.

Bár nem ülhettek a gyerekek a vonatra, a pufogó, tülkölő, csilingelő, kivilágított masinát megcsodálhatták, fényképeket készíthettek, a bátrabbak a masiniszta bácsival is elbeszélgethettek.

A KTG Kft. díjmentesen bocsátja a kisvonatot a falvak rendelkezésére, hogy az ünnepvárás öröméhez ilyen módon hozzájáruljanak.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!