2021. január 31., 10:09

Kiugróan magas pozitivitás mutatkozott Komárom Harcsás városrészében

Összesítették az újabb tömeges Covid-19 tesztelés január 30-i eredményeit a Komáromi járásban és annak székhelyén. A legaggasztóbb eredmény, azaz 4,37 százalékos (!) fertőzöttség Komárom romateleppel is rendelkező városrészében, Harcsáson született.

Fotó: Komárom város

A dunaparti város facebookos oldalán közzétett tájékoztatójából megtudtuk, hogy a Komáromi járás településein szombaton összesen 28 676 személyt teszteltek le, s körükben 396 esetben mutatkozott pozitivitás, ami 1,38 százalékos fertőzöttséget jelent.

A járási székhelyen tegnap 7196 tesztből 106 lett pozitív, ami ugyan némileg rosszabb a járási adatnál, vagyis 1,47 százalékos fertőzöttségnek számít, ám jobb az egy héttel ezelőtti végeredménynél, ami 1,65 százalékos pozitivitást mutatott.

A közleményből az is kiderült, hogy komáromi viszonylatban tegnap a legtöbb, vagyis 533 tesztet Örsújfalu városrészben végezték, majd a Matica-ház csapata által elvégzett 491, illetve az Eötvös Utcai Alapiskolában dolgozó egyik mintavevő csapat által felmutatott 429 mintavétel követ.

Megdöbbentő eredmény született a romataleppel is rendelkező harcsási mintavételi ponton, ahol a legmagasabb, vagyis 4,37 százalékos fertőzöttség mutatkozott: 183-ból 8 személy tesztje lett pozitív.

A városi és járási statisztikát jelentős mértékben rontó adat indokolja a városvezetés és a városi rendőrség mielőbbi szigorúbb járványügyi intézkedéseit és gyakoribb ellenőrzéseit a városrészben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!