2018. július 28., 11:37

Kitüntetéseket osztottak Nemeskosúton

Nemeskosút község a napokban nagyszabású falunap keretén belül ünnepelte első írásos emlékének 880. évfordulóját.

kulturnydomoce-ovanie-443-.jpg

Zdenka Mačicová, Nemeskosút polgármester elmondása szerint a település kiváló fekvésének, Diószeg és Galánta közelségének köszönhetően is, az utóbbi évtizedben, lélekszámában, gazdasági és kulturális értékek létrehozásában, a lakosok közti összetartozásban is gyarapszik. A község nevét néhány különösen sikeres falubelinek, a kulturális csoportosulások (Berkenye tánccsoportnak, Gyöngykaláris és Nádej éneklő csoportnak,) és sportszervezetek működésének köszönhetően ismerhették meg szélesebb körben.

 A sikeres lakosokat és a sikerek mögött álló szervezőket, pedagógusokat, vállalkozókat, sportolókat és együttműködő civil , önkormányzati, illetve állami szervezeteket is meghívták a színes rendezvényre. Az önkormányzat elismerő oklevelek, polgármesteri elismerések, valamint díszpolgári cím átnyújtásával mondott köszönetet a nemeskosúti hagyományok ápolásáért a község jó hírnevének öregbítéséért.

 A kitüntetettek közt volt a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat is, amely nevében a kiváló együttműködésért odaítélt elismerést Berényi József, az önkormányzat alelnöke vette át.

Megosztás
Címkék