2022. május 16., 09:40

Kisdedek és szépkorúak évfordulót ünnepeltek Kicsinden

Két év kényszerkihagyás után újra megtartották a Jubilánsok ünnepségét Kicsinden. Köszöntötték a kisgyermekeket, azokat a lakosokat, akik az elmúlt két évben töltötték be 50., 60., 70. és 80. életévüket, a község legidősebbjeit, az ezüstlakodalmukat ülőket és egy gyémántlakodalmas házaspárt is.

Jubilánsok ünnepsége Kicsind
Médialapozó
Pásztor Rita polgármester és a 2021-ben született babák

Pásztor Rita polgármester a köszöntést a legkisebbekkel kezdte. Elmondta, a 2020-as évben sajnos egy kisgyermek sem született a községben, 2021-ben viszont négy gyermek lett a közösségük tagja.

Jubilánsok ünnepsége Kicsind
Fotó:  Bokor Klára

A kisgyermekes szülők után a kerek életjubileumukat ünneplők is átvehették a község ajándékát. S mivel kisközségről van szó, a polgármester asszony az ünnepelteket személyes köszöntővel tudta meglepni. A község legidősebb női tagja Kollár Ilona, aki a tavalyi évben töltötte be 86. életévét, Haizler István pedig 89 évével a község legidősebb férfija.

Jubilánsok ünnepsége Kicsind
Fotó:  Bokor Klára
A gyémántlakodalmas házaspár

Mácsai János és felesége Anna tavaly ünnepelték 60 éves házassági évfordulójukat. A hosszú házasság receptjét nem tudják, de hogy a humor benne van, az biztos. János és Anna koccintottak is egymással és a jelenlévőkkel e gyémánt évfordulón az ünnepséget követő megvendégelésen.

Az ünnepen közreműködtek a helyi óvodások, a Csemadok táncosai és a Salixa vegyeskórus.

7-copy
+5 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.