lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. szeptember 5., 19:28

Kiscsalomján most éppen nincsenek migránsok

A nagykürtösi járásbeli Kiscsalomján nincsenek migránsok, állítja a község polgármestere.

A nagykürtösi migránstábor
A nagykürtösi migránstábor
Fotó: TASR

Ján Šimko szerint jelenleg nem tartózkodnak illegális migránsok a községben, az elmúlt napokban azonban áthaladtak azon. A többségében 20-25 év közötti fiatal férfiak húszfős csoportokba verődtek, és az Ipoly folyón haladtak keresztül. Az első hullámban csupán férfiak érkeztek, később azonban már nők és gyermekes anyák, sőt az egyik gyermek csupán egy év körüli lehetett – tette hozzá a polgármester. Šimko állítása szerint ezeknél a személyeknél nem regisztráltak betegségeket, elővigyázatosságból azonban kitakarították, valamint fertőtlenítették azokat a helységeket ahol tartózkodtak. Megemlítette továbbá, hogy helyiek kertjeiből gyümölcsöket szakítottak le, valamint a használt ruháikat is eldobálták.

A lakosok félnek reggelente munkába menni, mivel a buszmegállók közelében idegenek tartózkodnak – jegyezte meg Šimko, aki azonban hozzátette, hogy a migránsoknál nem észleltek fegyvereket.

A nagykürtösi járásbeli Szécsénykovácsi polgármestere, Sipos-Molnár Ingrid szerint kedd reggel a község autóbusz-állomásának közelében 25 illegális határátlépőt észleltek. A migránsok már pénteken is megjelentek a községben, nagyjából 30-an voltak, akik között nők és gyerekek is voltak.  A lakosok félnek, a gyerekeket nem engedjük ki, valamint az esetleges betegségektől is tartunk – hívta fel a figyelmet Sipos-Molnár.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.