Kimagasló „selyés” sikerek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Nagy Miskó Ildikó 2019. március 11., 16:26

Remekeltek a komáromi Selye János Gimnázium diákjai a Kárpát-medencei Zrínyi Ilona Matematikaverseny nemrég zajlott nyugat-szlovákiai körzeti fordulóján. A tehetséges ifik hét kategóriában versenyeztek, s négy kategóriából elhozták az első helyezést, öt kategóriában pedig megnyerték a csapatversenyt. Az iskola tizenhét díjazottja közül ketten bejutottak az országos döntőbe, ők utazhatnak az április 12-14. között Szombathelyen megrendezendő összmagyar megmérettetésre.

Fotó: SJG

Bár a magyarországinak indult matematikai viadal a következő tanévben lesz 30 éves, ahhoz a felvidéki, erdélyi és kárpátaljai diákok, köztük a „selyések“ is csak pár évvel később, 1995-ben csatlakoztak.

E tanévben a nyugat-szlovákiai körzetben tíz helyszínen 35 iskola 833 matematikát kedvelő diákja mérte össze tudását. Teljesítményük kiértékelésére a napokban a Selye János Gimnázium dísztermében került sor, ahová kategóriánként az első hat-hat helyezett kapott meghívást. Őket Andruskó Imrén, az SJG igazgatóján és Horváth Katalin főszervezőn, a matematika munkaközösség vezetőjén kívül Varga Tamás, Komárom alpolgármestere is köszöntötte.

A házigazda alma mater növendékei a primósok, vagyis 6.osztályosok, továbbá a 9., 10. és 11. osztályos versenyzők kategóriájában megszerezték az első helyezést, valamint ezeken kívül a 12. évfolyambeli diákok kategóriájában is megnyerték a csapatversenyt. A legsikeresebbek az oklevélen kívül könyvjutalomban is részesültek.

Képgalériánk:
Fotó: SJG

Horváth Katalin kiemelte: miközben a „nagygimisek“ kitűnő eredményeikkel az elmúlt években gyakran bizonyították, hogy e jeles alma materben a nívós matematikaoktatás mellett a tehetséggondozásra is nagy figyelmet fordítanak, ez alkalommal felettébb örvendetesek a „kisgimisek“ kiváló eredményei is. A főszervezőtől azt is megtudtuk: az egyéni versenyben kimagasló pontszámot elért tanulók, Ďurčovič Ádám és Jánosdeák Márk meghívást kaptak az április 12-14. között Szombathelyen zajló országos döntőbe.

„A tehetséges diákoknak és az őket felkészítő tanároknak ezúton is gratulálunk, hiszen a fiatalok tudása és szorgalma csak az elhivatott matematikatanárok munkájával együtt teremhet folyamatosan ilyen babérokat, amelyekre okkal lehetünk büszkék.“

Kik is a győztes csapatok díjazottjai?
6. osztály: Ďurčovič Ádám - 1. hely, Bödők Levente - 2. hely, Simonics Mátyás - 5. hely.
9. osztály: Kubovics Gergely Máté - 1. hely, Klepácsek László - 4. hely, Keresztes Levente - 5. hely.
10. osztály: Borvák Annamária - 1. hely, Vitálos Ágnes - 2. hely, Domonkos András - 4. hely, Kráľ Dávid - 6. hely.
11. osztály: Jánosdeák Márk -1. hely, Pinke Andrea - 2. hely, Vajda Marián - 3. hely, Vermes Ákos - 4. hely.
12. osztály: Bukor Benedek - 2. hely, Markó Anna Erzsébet - 3. hely, Szabó Tihamér - 5. hely.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS