2020. április 8., 10:43

Kiköltöztetik a kollégiumból a kassai állatorvosi egyetem diákjait

A nyári szemeszter végéig kizárólag távoktatás formájában folyik majd a képzés a kassai Állatorvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (UVLF), amelynek vezetése ezért arra kérte az intézmény kollégiumaiban elszállásolt hallgatókat, hogy költözzenek ki.

Médialapozó
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

Az első 150 diák kedden mehetett a holmijáért, a többiek pedig a húsvéti ünnepek után, április 14-20. között kerülnek majd sorra.

„A hallgatóknak másfél órájuk van a kiköltözésre, ezt nem szabad túllépni. Amint belépnek az épületbe, az előcsarnokban fertőtlenítik a kezüket, majd egyszer használatos kesztyűt és cipővédőt kapnak. Szájmaszkot hozniuk kell magukkal. Az ütemtervet úgy állítottuk össze, hogy egy időben egy folyosón legtöbben négyen tartózkodhatnak” – közölte Jaroslav Hochmann, az egyetem kollégiumainak igazgatója.

A hallgatók fokozatos, 15 fős csoportokban történő kiköltöztetése kedden vette kezdetét.

A folyamat előkészítése közben kicsit aggódtunk, hisz fiatalok nagy csoportjáról van szó, akik az ország különböző részeiből jöttek. Azonban a diákjaink kellemesen megleptek minket. A számukra meghatározott időpontban érkeztek, nem alakultak ki nagyobb csoportok, nem volt sorban állás”

– mondta Hochmann. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy szinte minden olyan diák, aki keddre kapott időpontot, el tudott jönni, és kiköltözött.

A hallgatók és szüleik készségességéért és együttműködéséért Jana Mojžišová, az egyetem rektora is köszönetet mondott.

Szerdán fertőtlenítik a kollégiumok előcsarnokait, folyosóit és felvonóit. A húsvéti ünnepek után megközelítőleg 440 hallgatónak kell még kiköltöznie. Körülbelül 30-an maradhatnak az internátusban, olyan magyarországi, ukrajnai, romániai, moldovai és szerbiai diákokról van szó, akik a lezárt határok miatt nem tudnak hazajutni.
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.