2020. december 14., 17:00

Kézbe vette a hadsereg a tesztelést a Galántai járásban

Új tesztelési helyszínt nyitottak a Galántai járásban a hadseregnek köszönhetően. Szereden az utász alakulat kaszárnyájában végzik az antigén tesztelést minden hétköznap délelőtt tíz órától este hatig.  

Fotó: ma7

A szeredi katonai alakulat nyolc egészségügyi dolgozója váltja egymást a hadsereg által irányított antigén tesztelésnél az utász alakulat kaszárnyájában.

A civilek a szeredi Zsidó Múzeum melleti utcafrontról közelíthetik meg a tesztelés helyszínét. Az utcáról a tesztelés helyszínére turnusokban engedik be az embereket a katonák.

A kaszárnyában délelőtt tíz órától délig, majd háromnegyed egytől este hatig lehet teszteltetni minden hétköznap.

Az épületben két mintavételi helyszínen dolgoznak, az eredményre az épületen kívül, szabadtérben kell várni, nagyjából fél órát.

img_20201214_130737.jpg
Fotó:  ma7
A mintavételi csapat csak katonákból áll, mind az egészségügyi dolgozók, mind az adminisztrátorok katonák

–nyilatkozta a sajtónak Dušan Rožník főtörzsőrmester. A hadsereg dolgozói dinamikusan dolgoznak, egy nap alatt akár több mint 400 civilt is képesek letesztelni.

Ottjártunkkor a várakozási idő legalább két óra volt.

Egy idős úrtól, akit hétfőn az ebédszünet után elsőként teszteltek megtudjuk, már reggel fél tíztől sorakozik. A teszteredményre közel fél órát várt szabadtérben, meglepve vette tudomásul, hogy az antigén tesztje pozitív eredményt mutatott, holott tüneteket nem észlelt.

img_20201214_124854.jpg
Fotó:  ma7
A szeredi utászok által megnyitott tesztelési helyszín nagyban felszabadíthatja a túlterhelt galántai mintavételi pontokat

– nyilatkozta az RTV Kreának Ján Duranský, a Galántai járás elöljárója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.