2019. augusztus 29., 22:51

„Tiszta levegőt! Zárják be a Dront!” Kétszázan tüntettek az ollétejedi gumifeldolgozó ellen - KÉPGALÉRIÁVAL

Körülbelül kétszáz felháborodott ember transzparensekkel vonult a Dunaszerdahelyhez tartozó Ollétejed határában található DRON Industries Kft. gumifeldolgozó céghez.

Tüntetés Ollétejeden
Médialapozó
Fotó: Szabados Kati

A lakosok életét már két éve megkeseríti az elviselhetetlen bűz, ami a gyárból árad. Szinte minden hivatalt bejártak, sokszor próbáltak a cég vezetőivel is tárgyalni, de nem jutottak eredményre sem a DRON-nál, sem a hivatalokban, ezért döntöttek úgy, hogy határozottabban fellépnek ügyükben.

A tüntetők a falu szélén találkoztak, ahol Ollé Mónika, a PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy minden állampolgárnak joga van a kedvező, élhető és tiszta környezethez.

„Azzal, hogy nem születtet megoldás régóta fennálló problémánkra, alkotmányos jogainkat tagadják meg tőlünk” – fogalmazott az aktivista és felszólította az összes, az ügyben érdekelt hivatalt, hogy kezdjenek el törvénybe foglalt kötelességeik szerint cselekedni. A regionális közegészségügyi hivataltól követelik, hogy független szakértők által dolgoztasson ki egy egészségvédelmi hatástanulmányt és szakvéleményt.

A tömeg a DRON Industries Kft. telephelye elé vonult, de ott a cég alkalmazottai szalaggal elzárták az utat, arra hivatkozva, hogy a bekötő út is magánterület. Az egyik városi képviselő, Horony Ákos megpróbált beszélni a cég képviselőivel, de ezt a feldühödött emberek nem várták meg, könnyűszerrel átszakították a szalagot és folytatták útjukat egészen a vállalat bejáratáig. Ott a tulajdonosok, Farkas László és fiai, Gergely és Balázs jöttek ki a tüntetők elé, akik hangosan kiabálták követeléseiket: „Tiszta levegőt! Zárják be a Dront!”

Húsz-harminc perc után csendesedett le a tömeg annyira, hogy Ollé Mónika feltehesse a kérdéseit az üzem tulajdonosainak. A gyártási folyamatokról és a környezetvédelmi előírások betartásáról szóló kérdéseire vagy nem kapott választ, vagy olyan választ kapott, ami csak dokumentumokkal alátámasztva ér valamit. A dokumentumok bemutatására ígéretet adott a cég vezetője.

Fotó:  Szabados Kati

Fotó:  Szabados Kati

Fotó:  Szabados Kati

Fotó:  Szabados Kati

Tüntetés Ollétejeden
+13 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.