2021. november 18., 12:31

Két urnafalat tartalmazó kolumbárium létesült a párkányi új temetőben

Bár tájainkon nem volt szokás a hamvasztás, a temetkezési vállalkozók egybehangzó állítása szerint mára már a temetések negyven százaléka urnás temetés.

urnafal Párkány
Fotó: Párkány város

Ez a növekedés és a temetkezési helyek korlátozott száma készteti az önkormányzatokat arra, hogy minél előbb urnafal épüljön a temetőkben. Köbölkúton az elmúlt évben adták át az urnafalat.

Párkányban a napokban fejeződött be a két urnafalat tartalmazó kolumbárium építése, amely az új temető keresztjének a közvetlen közelében kapott helyet. Üzemeltetője Párkány városa lesz.

A város honlapján olvashatjuk, a kolumbáriumot Párkány város saját költségvetésből - 14 700 euró értékben finanszírozta. Egy urnafalban 24 urnafülke található, melyek mindkét oldalon négy sorban, egymás felett helyezkednek el. A hamvakat tartalmazó urnák tárolására így összesen 48 rekesz áll rendelkezésre, és mindegyikbe két urnát lehet elhelyezni. A kolumbáriumra meghatározott kivitelezési szabvány lesz érvényben, úgy mind betűtípus és szín, szöveg és kiegészítők elrendezése. Érdeklődés esetén az urnahelyekhez kiegészítők is megvásárolhatók: lámpa, váza, kereszt, rózsa, fényképkeret. A kivitelezés része volt a kolumbárium körüli terület rendezése és egy járda kialakítása, melyet a város saját alkalmazottjaival valósított meg.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!