2019. szeptember 2., 16:40

Kerékpárral a bor nyomában

A szüret idején egy különleges vonatjárat köti össze Kassát és a tokaji borvidék szlovákiai részét. A Tokaji kerékpárexpressz szeptemberben minden szombaton elindul, s a szerelvényben helyet kap egy tehervagon is, amelyen az utasok díjmentesen szállíthatják biciklijeiket.

img_1149.jpg
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergő

A járat a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) együttműködésében indul, s a Kassa–Csörgő–Újhely–Borsi–Bodrogszerdahely vonalon közlekedik majd. Szeptember 7-én, 14-én, 21-én és 28-án 08.00 órakor fut ki a kassai vasútállomásról, visszafelé pedig 18.00 órakor indul Bodrogszerdahelyről.

A Gömöri expresszel és a Jeges expresszel szerzett pozitív tapasztalatokat követően a kerület keleti részére fordítjuk a figyelmünket, ahol a szüret idején megélénkül az idegenforgalom. Örülök, hogy ezek a rendkívüli vonatjáratok beváltak, egyúttal ihletként szolgálnak más megyék számára, ahol hasonló projektek születnek

– mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Fotó:  Fábián Gergő

A teljes árú retúr menetjegy ára 8 euró, a 18 évnél fiatalabbak, az ISIC-kártya tulajdonosai, a nyugdíjasok és a súlyos fogyatékossággal élők 5 euróért, a háromévesnél fiatalabb gyermekek pedig díjmentesen utazhatnak.

A kerékpárokért nem kell külön fizetni, viszont előzetes regisztráció szükséges, ugyanis egy-egy járaton maximálisan 50 biciklit tudnak szállítani.

A megyei idegenforgalmi szervezet nemcsak ötleteket ad ahhoz, hogy a kerékpáros turisták milyen látványosságokat kereshetnek fel, hanem az érdeklődők szervezett biciklitúrákhoz is csatlakozhatnak.

Ezek során felkeresik a régió legérdekesebb helyeit, a kistoronyai kilátótornyot, Szlovákia legalacsonyabb pontját Bodrogszögben, de az egyik kirándulás során a határon is átkerekeznek majd

– tájékoztatott Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus ügyvezető igazgatója.

Karol Martinček, a Szlovák Vasúttársaság kereskedelemért felelős igazgatója örömét fejezte ki, hogy ismét sikerül elindítani egy különjáratot.

Bízom benne, hogy a Tokaji kerékpárexpressz nemcsak az Alsó-zempléni régió lakóit szólítja meg, hanem a járat kerékpárosokat és turistákat vonz majd erre a festői borvidékre egész Kelet-Szlovákiából

– mondta.

Az érdeklődők a járattal kapcsolatban további információkat a vylety.kosiceregion.com weboldalon vagy a kassai Fő utcán található Regionális Információs Ponton kaphatnak.

Fotó:  Fábián Gergő

img_1149.jpg
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.