2020. február 11., 16:40

Kerékpáros szakmai konferenciát tartottak Debrődön

Kerékpár-turisztikai műhelytalálkozót tartottak Debrődön, ahol szó volt egyebek mellett a kerékpárosbarát fejlesztésekről, illetve a kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztéséről a Bódva völgyében és a Kanyapta mentén.

Kerékpáros műhelytalálkozó Debrődön
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

A Forrás Civil Szervezet és a debrődi önkormányzat szervezésében megvalósult rendezvény célja az volt, hogy értékeljék a Bódva völgye és Kanyapta mente helyzetét és lehetőségeit az aktív turizmus terén, valamint bemutassák az eddigi eredményeket és a folyamatban levő fejlesztéseket.

A műhelytalálkozón egyebek mellett a Bódva Kupa szervezői ismertették a rendezvény múltját és jelenét, illetve a jövőre vonatkozó terveiket, valamint bemutatták a Bike Up! Két keréken a határon át című projektet.

Az Interreg-pályázat keretében Debrődön kialakítottak egy tematikus, kerékpárral is bejárható tanösvényt, a bejárásához vásároltak 6 hegyi kerékpárt, építettek egy fedett kerékpáros pihenőt, valamint több szakmai konferenciát is rendeztek.

„Fontos része a falufejlesztési tervünknek, hogy felhívjuk a figyelmet a falusi turizmusra. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy hírt adjunk magunkról, tudassuk az emberekkel, hogy ide jöhetnek” – nyilatkozta Gergely Papp Adrianna, Debrőd polgármestere.

Hozzátette, február 28-án rendezik meg a projekt további rendezvényét, amelyen a magyar partner is részt vesz majd. Ekkor bemutatják a Debrődöt és a magyarországi Szabolcs települést összekötő virtuális tematikus túraútvonalat ismertető kiadványt, amely tartalmazza a túraútvonalakat, a turisztikai látnivalókat, a szálláshelyeket, éttermeket és egyéb szolgáltatókat. Mindez az interneten is elérhető lesz.

„Próbáltunk egy komplex szolgáltatást hozzácsatolni ehhez a projekthez, és erre fogunk a jövőben is építeni. Azt hiszem, közösen még többre tudunk majd jutni” – mondta Gergely Papp Adrianna.

Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.