cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 12., 13:52

Kerékpárbuszok Kassa megye népszerű turistacélpontjaihoz

A biciklisek az idén is eljuthatnak autóbusszal Kassa megye kedvelt turisztikai célpontjaihoz. A nyári idényben speciális kerékpárbusz jár majd a tokaji térségbe, illetve több rendszeres buszjáratot tesznek alkalmassá kerékpárok szállítására a gömöri, szepességi, abaúji és zempléni régió irányába.

bringabusz, bicikli, kerékpár, Kassa megye, KRT, turizmus
Fotó: TASR

A tokaji szőlészeti térségbe tartó első bringabusz május 13-án, szombaton indul. A 30 bicikli szállítására alkalmas busz május és június során minden szombaton közlekedik a Kassa – Nagyszalánc – Csörgő – Borsi – Bodrogszerdahely vonalon. A járat természetesen a gyalogos turistákat is várja – tájékoztatott a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet hozzátéve, az érdeklődők a kassai Fő utcán található Regionális Információs Pontban vagy online, a vylety.kosiceregion.travel címen válthatnak jegyet.

Az ország második legnagyobb városából Gömörbe, a Szepességbe és Abaújba is eljuthatnak autóbusszal a kerékpározás szerelmesei.

Az eurobus társaság bizonyos járatait hat bicikli szállítására alkalmas kerékpártartóval szereli fel. Rudolf Dzuruš, a vállalat helyközi és városi közlekedésért felelős osztályvezetőjének tájékoztatása szerint az első ilyen járat a Kassa – Gölnicbánya vonalon indul június 3-án, és hétvégenként, illetve ünnepnapokon jár majd egészen szeptember 30-ig. Ugyanebben az időszakban szombatonként kerékpárbusz indul Rozsnyó, Aranyida és Hernádszentistván irányába. Jegyek a busz vezetőjénél válthatók.

Némileg nagyobb kapacitású buszok járnak majd a Csingó, Sztracena, Dobsinai-jégbarlang és az Imrikfalvi-víztározó irányába.

„A Szlovák Paradicsomba induló buszjáratokat, ahogy tavaly, úgy az idén is 15 kerékpár szállítására alkalmas tartókkal látjuk el. Az előző idényekhez képest újdonság, hogy július 1. és szeptember 3. között naponta járnak majd, hétvégenként és ünnepnapokon is” – közölte Michaela Kriváňová, a Slovenský raj & Spiš területi idegenforgalmi szervezet ügyvezető igazgatója.

Az Arriva társaság is indít rendszeres kerékpárbuszokat Kassáról, mégpedig Remetevasgyár és Kistoronya felé.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.