2022. január 28., 19:45

Kelet-Szlovákia: Prostitúcióra kényszerített két 20 éves nőt egy bűnbanda

Büntetőeljárást indított a rendőrség az ellen a négyfős csoport ellen, akik prostitúcióra kényszerítettek két fiatal nőt. A két 20 éves tőketerebesi nőnek jövedelmező németországi munkát ígértek, ehelyett szexuális prostitúcióra kényszerítették őket.

erőszak
Fotó: Pixabay
Illusztrációs fotó

Az Országos Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti részlege a 24 éves Miriam G.-t, a 35 éves P. Attilát, a 48 éves Bartolomei S.-t és a 39 éves Štefan K.-t gyanúsítja az ügyben.

Az áldozatokat a németországi Bremenhavenbe vitték, ahol elvették az irataikat. Erőszakkal arra kényszerítették őket, hogy egy erotikus szalonban prostituáltként dolgozzanak. Kábítószert szedettek velük. Egyiküknek volt egy ötéves gyereke"

- közölte Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nőknek egy kirakatban kellett állniuk, és szexuális szolgáltatásokat kínálni a járókelőknek. Minden pénzt át kellett adniuk fogva tartóiknak; 700-1000 eurót kerestek naponta, a kuncsaftok 30 és 50 euró közötti összeget fizettek. „Ha keveset kerestek, megverték őket" - mondta a rendőrségi szóvivő.

Amikor egy furgon eltakarta a kirakatot, a nők kihasználták a lehetőséget, sikerült megszökniük, és értesítették a rendőrséget. „A gyanúsítottakat emberkereskedelem bűntettéért négytől tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Szabadlábon védekezhetnek" - tájékoztatott a szóvivő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.