2021. február 7., 08:56

Kassán is zárva maradnak az iskolák

Nem nyitnak ki 2021. február 8-tól, hétfőtől az iskolák Kassán – közölte a város szóvivője. A hétvégén ismét zajlik a tesztelés a városban, a szombati napon a vizsgált minták 0,72 százaléka lett pozitív.

Fotó: TASR

Az iskolák nyitása kapcsán a városi hivatal elöljárója, Martin Seman összehívta a járási biztonsági tanácsot, amely a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal állásfoglalását figyelembe véve azt ajánlotta a városnak, ne nyissa ki az oktatási intézményeket.

A regionális közegészségügyi hivatal álláspontját Zuzana Dietzová, az intézmény igazgatója a vírus brit mutációjának egyre nagyobb jelenlétével és a kassai kórházakban tapasztalható kritikus állapottal indokolta,

illetve azzal, hogy növekszik az olyan 10 évnél fiatalabb gyerekek száma, akiknél súlyos lefolyású a COVID-19 megbetegedés.

Véleménye szerint a jelenlegi helyzetben az iskolák kinyitása súlyosbítaná a járványügyi helyzetet. „Továbbra is nagyon alapos figyelemmel kísérjük majd a helyzet alakulását. Az iskolák nyitásának lehetséges időpontját a kassai járványügyi helyzet újabb kiértékelésétől kellene függővé tenni” – fogalmazott az igazgató.

06_02_2021_testovanie_koronavirus_kosice_18757940.jpg
Fotó:  TASR

Vladimír Fabian, a város szóvivője arról tájékoztatott, hogy Kassán a szombati napon 25 909 tesztet végeztek el, ebből 187, vagyis a vizsgált minták 0,72 százaléka lett pozitív. „Február 3. óta összesen 48 773 tesztet végeztek el, ebből 461 eredménye lett pozitív, ami 0,95 százalékot tesz ki” – tette hozzá. Mint mondta, a tesztelés vasárnap is folytatódik, a mintavételi helyek 9.00 és 17.00 óra között tartanak nyitva. További információk a korona.kosice.sk weboldalon érhetők el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.