Kassán locsolóautókkal, párakapukkal küzdenek a hőség ellen

Fábián Gergő 2019. június 13., 13:31

Különféle intézkedésekkel igyekeznek felvenni a harcot Kassán azzal a hőhullámmal, amely az elmúlt napokban sújtja az országot, s az előrejelzések szerint a következő napokan sem enyhül majd.

Fotó: TASR

Kassán kedd óta locsolóautók járják a város központját, a Fő utcát, az Erzsébet utcát és a Malom utcát, szerdától pedig hét városrész főbb útvonalait is ilyen módon hűtik, illetve ezzel igyekeznek lekötni a szálló port. Előreláthatóan a hét végéig fogják folytatni a munkájukat.

Azokon a napokon, amikor a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé emelkedik, a Fő utcán a járókelőket párakapuk várják 10.00-től 18.00 óráig.

Két helyen működik ilyen berendezés, mégpedig a premontrei templomnál, illetve az Alsó kapunál. A lakosság a parkokban is hűsölhet, ahol üzembe helyezték a szökőkutakat, amelyeknek köszönhetően ezeken a helyeken érezhetően alacsonyabb a hőmérséklet, mint a város más részein.

Emellett a város által üzemeltetett strandok is felkészültek a nyári szezonra.

A városi parkban, a Rumanova utcában található strand június 14-én, pénteken nyitja meg a kapuit, a Vörös csillag strand pedig június 28-án. A strandokon több intézkedést is bevezetnek az energiafogyasztás és a költségek csökkentése érdekében. Ezek egyike, hogy éjjelenként, illetve azokon a napokon, amikor az időjárás miatt nem lehetséges a fürdőzés, betakarják a medencéket, hogy ezzel előzzék meg a hőveszteséget – közölte a magisztrátus. 

Képgalériánk:
Fotó: TASR

A Rumanova utcai és a Vörös csillag strand új honlappal vág neki a szezonnak, az érdeklődők ezeken különböző információkat találnak, a különféle újdonságok mellett a látogatók aktuális száma, a medencék vizének hőmérséklete és időjárás-előrejelzés is helyet kap.

A belépőjegyek ára nem változik, a tavalyi szinten marad. A Rumanova utcai strandon a felnőttek 4,5 euróért, a gyerekek 3,5 euróért válthatnak napijegyet, a Vörös csillag strandon pedig 5, illetve 4 euróért.
0 HOZZÁSZÓLÁS