2021. január 26., 13:24

Kassán folytatódik a tesztelés

Január végéig folytatódik a tömeges tesztelés Kassán – közölte a város vezetése. A hónap végéig öt helyszínen várják azokat, akik szeretnék elvégeztetni a tesztet.

Fotó: TASR

Az országos tesztelés keretében január 18-24. között Kassán 94 772 személyt teszteltek le, közülük 976-an lettek pozitívak, vagyis a vizsgált személyek 1,03 százaléka. A tesztelés a hónap végéig folytatódik.

Január 31-ig öt nagykapacitású mintavételi hely marad nyitva, 9.00 és 17.00 óra között várják az érdeklődőket.

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere arról tájékoztatott, a városban már három hete tart a tesztelés, ezalatt körülbelül 2500 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak.

El sem tudom képzelni, milyen lenne a helyzet Kassán, ha nem kezdtük volna meg a hétvégenkénti tesztelést már a hónap elején

– fogalmazott. Egyúttal arra szólította azokat, akik teszteredménye pozitív lett, hogy teljesítsék kötelességüket, tájékoztassák erről azokat, akikkel kapcsolatban voltak. Polaček egyúttal jelezte, információi szerint Kassa azok közé a városok közé tartozik majd, ahol megismétlik a tesztelést.

Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere
Fotó:  TASR

A főpolgármester arra is rámutatott, az elmúlt napokban jelentősen meggyorsította a tesztelés folyamatát az elektronikus regisztráció, amellyel 71 936 személy élt.

A csúcsidőszakban előfordult, hogy egy perc alatt 100 embert tudtunk letesztelni Kassán

– emelte ki. Akadt néhány kisebb gond is, például a mobilszolgáltatóknál bekövetkezett kisebb kiesés miatt 20-30 személy nem kapta meg SMS-ben a teszt eredményét.

Amennyiben nem rendelkeznek a papíralapú igazolással, vegyék fel a kapcsolatot a várossal a pomoc@kosice.sk címen

– tette hozzá a főpolgármester.

tesztelés Kassa
Fotó:  TASR
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.