2021. január 30., 21:49

Kassán 0,6 %, Jászón 6,6 % a pozitívak aránya

Kassán jól alakult a tesztelés második fordulójának szombati napja, mindössze a vizsgált minták 0,6 százaléka lett pozitív. Szepsi környékén rosszabb képet festenek az adatok.

Fotó: TASR

Kassán szombaton 26 768 tesztet végeztek, ebből 162 lett pozitív – tájékoztatott Vladimír Fabian, a város szóvivője. A hírhedt Luník 9 lakótelepen péntek reggel óta zajlik a tesztelés, amelyen a két nap alatt 918-an vettek részt. Közülük 25-en, vagyis a vizsgálat személyek 2,7 százaléka lett pozitív.

tesztelés Kassa Luník IX
Fotó:  TASR

„A közegészségügyi hivatal a hét folyamán elrendelte, hogy a város ezen a lakótelepen fokozottan ellenőrizze a karantén betartását. Az ellenőrzéseket a városi rendőrök végzik együttműködésben állami kollégáikkal” – tette hozzá a szóvivő.

Az ország második legnagyobb városában vasárnap is folytatódik a tesztelés második köre, mintegy 70 mintavételi ponton várják a lakosokat 9.00 és 17.00 óra között. Pénteken egyébként közel 21 ezer embert teszteltek le, a pozitív tesztek aránya 0,9 százalék volt. 
tesztelés Kassa Luník IX
Fotó:  TASR
Szepsiben 1,84, Jászón 6,6 százalék a pozitívak aránya
Szepsi környékén a kassainál némileg rosszabb eredmények születtek a szombati napon. Slavomír Borovský polgármester tájékoztatása szerint a városban 1356 tesztet végeztek, ezek 1,84 százaléka, vagyis 25 teszt lett pozitív.

A polgármester a közösségi hálón arról számolt be, hogy észak felé haladva rosszabb eredmények születtek, Mecenzéfen 2,8 százalék, Jászón 6,6 százalék a pozitív tesztek aránya.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.