2021. december 12., 12:43

Kassa megyében is változik a buszmenetrend

Vasárnaptól új menetrend szerint közlekednek a helyközi autóbuszjáratok Kassa megyében. A módosítástól a közlekedési szolgáltatások, illetve az autóbusz- és vonatjáratok közötti csatlakozások javulását várják.

autóbusz busz Eurobus tömegközlekedés
Fotó: TASR

Ahogy azt már megszokhattuk, minden év decemberének elején változik a menetrend a vasúton és az autóbusz-közlekedésben. Így van ez Kassa megyében is, ahol ezúttal a megtett kilométerek száma nem fog növekedni.

Az átszállás terén javulás leginkább Szepsiben várható annak köszönhetően, hogy új vonatjáratokat vezetnek be Kassára és vissza.

A vonatok és az autóbuszok közötti koordináció javulni fog Rozsnyón és Iglón is. Továbbra is közlekednek majd azok az expresszjáratok, amelyeknek köszönhetően Zemplén és Gömör utazóközönsége gyorsabban juthat el Kassára, munkába vagy iskolába. A helyközi járatok vonzóbbá tétele érdekében Zemplénben és Kassa környékén több lesz a gyorsbusz” – magyarázta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Az új mentrendek kidolgozásában az IDS Východ társaság is részt vett. Ez Kassa és Eperjes megye közös projektje, melynek célja egyetlen, az utasok számára vonzó integrált közlekedési rendszerben egyesíteni a vasúti- és az autóbusz-közlekedést, valamint a városi tömegközlekedést.

Radovan Hužvík, az IDS Východ ügyvivője arról tájékoztatott, Zemplénben javul a járatok csatlakozása több településen, főként a helyközi buszjáratok és a vonatok, illetve az alapiskolás diákokat szállító járatok esetében.

Kassa környéként szintén pozitív változásokat ígérnek. Javul a csatlakozás Szepsiben, illetve módosítják, meddig várakoznak az egyes buszjáratok abban az esetben, ha a vonatok késnek. Az utóbbira azért is kerül sor, mert munkanapokon napi hárommal több vonatpár közlekedik Kassa és Szepsi között.

Gömörben a jelentősebb változások közé tartozik, hogy javul a csatlakozás a rozsnyói vasútállomásra,

továbbá az egyes buszjáratok között is Rozsnyón, Oláhpatakon, Krasznahorkaváralján és Csetneken, továbbá a nyári szezonban Dobsináról Imrikfalva és Hollópatak irányába.

Mindemellett a megyében eltöröltek több olyan járatot, amelyek iránt alacsony volt az érdeklődés. A megye vezetése szerint ez nem lesz negatív hatással a személyszállítási szolgáltatások minőségére. Az aktuális menetrendek a www.cp.sk weboldalon érhetők el.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!