cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. április 9., 09:47

Kassa megye 440 ezer euróval támogatja az idegenforgalmat

Kassa megye az idén a Terra Incognita program keretében 440 ezer euróval támogat összesen 43 olyan nemzetközi és helyi rendezvényt, amelyek tartalmukkal, minőségükkel látogatókat vonzhatnak a régióba.

turizmus, idegenforgalom, kiállítás
Fotó: TASR

A támogatott programok között találunk sport-, kulturális-, művészeti-, történelmi-, kézműves-, gasztronómiai- és egyházi rendezvényeket, teljesen újakat és olyanokat, amelyek már hagyományosnak számítanak, gazdag múlttal rendelkeznek. A Košice Región Turizmus (KRT) megyei idegenforgalmi szervezet példaként említette a Kassai Békemaratont, Kassa Megye Repülőnapját, az Art Film Festet, a Fehér Éjszakát vagy tokaji borkóstolót.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke emlékeztetett, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt a rendezvényszervezők kénytelenek voltak rendezvényeiket elhalasztani, esetleg szigorú járványügyi intézkedések mellett megrendezni.

„Nyilván a javuló járványügy helyzetnek is hatása volt arra, hogy az idén rekordszámú pályázott támogatásra a Terra Incognita programban. A 103 kérvény közül végül a 43 legjobbat támogatjuk, azokat, amelyek előre mozdíthatják az idegenforgalmat a régióban, látogatókat vonzhatnak a megyébe” – mondta.

A támogatottak között 13 nemzetközi és 31 regionális rendezvényt találunk.

„Nagyon örülök, hogy a könnyűnek nem nevezhető időszak ellenére a szervezők nem adták fel terveiket, épp ellenkezőleg. Új rendezvényeket akarnak szervezni, illetve a járvány után ismét életet akarnak lehelni a nagymúltú rendezvényekbe, folyamatosan javítva azokat” – fogalmazott Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus igazgatója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.