Karitász nap Dunaszerdahelyen

ma7 2018. június 14., 16:53

A tavalyi, úgymond főpróba sikerén felbuzdulva a Csallóköz szívében szerdán már második alkalommal került megrendezésre a karitász nap, ezúttal az országos karitász hét keretében, a  Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász aktív közreműködésével – olvasható a dunaszerdahelyi.sk portálon.

Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Bugár György, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetője üdvözölte a vendégeket, majd a Nagyszombati Érseki Karitász vezetője, Miroslav Dzurech emlékezett vissza a tavalyi kezdésre, amikor az elgondolást, hogy a karitász miként tudná bemutatni tevékenységét tett követte, és lám, az idén már országos méretű rendezvénnyé nőtte ki magát a program. „Dunaszerdahelyen alkalomról alkalomra megbizonyosodunk róla, hogy sok olyan ember él itt, aki teszi a jót, aki teljesen önszántából segít másoknak. Örülök neki, hogy az utcákon, de a városházán is találkozunk ilyen segítőkész emberekkel, hiszem, hogy a továbbiakban is segíteni fogják azt a munkát, amit végzünk. Nagy büszkeség számunkra, hogy az idén köztársasági elnök úr vállalt védnökséget az országos program felett” - mondta el rövid köszöntőjét a karitász megyei vezetője.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere is örül annak, hogy városunkban ennyire sokan igyekeznek segíteni másokon, ugyanakkor szomorúan tapasztalja, hogy egyre többeknek van szükségük segítségre. „Értékes volt a mai nap, az érseki karitász vezetésével délelőtt már tárgyaltunk, tapasztalatokat cseréltünk. Tudjuk, hogy fontos az önkormányzat szerepe, látjuk azt, hogy milyen igények jelentkeznek a város polgárai részéről, ezért igyekszünk is tenni. Az ilyen eseményeken, mint ez a mostani, az önkéntesek munkáját kell megköszönni –mert nagy köszönetet érdemelnek azért a tevékenységért, amit ingyenesen végeznek” – mondta a polgármester. Hozzátette azt is, hogy a város önkormányzata számára a következő időszak kihívása a gondozói szolgálat bővítése és támogatása, másrészt fontos feladat, hogy a hajléktalanszálló épületét sikerüljön megszerezni a város számára, hogy utána regisztrált intézményként tudjon működni.

Képgalériánk:
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Kiss Róbert, volt dunaszerdahelyi plébános, püspöki helynök úr Orosch János nagyszombati érsek üdvözletét átadva köszöntötte a megjelenteket.

„A mai nap is egy lehetőség, hogy imádkozzunk a jó Istenhez. Ma is sokan kerülnek nehéz anyagi helyzetbe, sokan kiszorulnak az élet peremére, sokan vannak elhagyatva, értük is imádkozunk, rajtuk próbálunk segíteni munkánkkal” - mondta Szakál László dunaszerdahelyi esperesplébános, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász elnöke. Rövid bevezető után magyarul mondott imát a rászorulókért, a segítőkért és a segítő szándékért, majd Ladislav Mišura káplán imádkozott szlovák nyelven a jó ügyért.

A karitász nap folyamán a rendezvény társrendezője, a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai végeztek különböző egészségügyi méréseket a jelenlévőknek.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS