2021. március 31., 10:29

Jutalom jár a szemétszedésért

Tisztító túra Vásárúton felhívással állt elő a község önkormányzata, amely szemétszedésre buzdítja a helyi és a környező településen élő lakosokat. A Tőkési-ág rendbe tétele a cél, hiszen a tiszta környezetben minden élőlény sokkal jobban érzi magát.

Fotó: Vásárút hivatalos oldala
Az előző évek szemétgyűjtéséről fennmaradt fotó

Nem új keletű, hogy a települések önkormányzatai évente (vagy gyakrabban) közös szemétszedésre hívják fel az emberek figyelmét, de a járványhelyzet megszorításai miatt ezt a közösségi tevékenységet is kisebb csoportokra kellett csökkenteni (legföljebb hat személy egy csoportban). A vásárúti szemétszedő versenyen résztvevők azonban jutalomban részesülnek.

Csak annyit kell tenniük, hogy a szemétszedés helyéről ,,előtte-utána” fotót készítenek a résztvevők, majd a teli zsákot a kultúrház és a helyi élelmiszerüzlet közti hulladékgyűjtő helyre viszik, amelyről szintén készítenek fotódokumentációt.

A fotókat a csapatok fantázianevével és a csapattagok neveivel a kultur@trhovahradska.sk e-mail-címre küldhetik.

Ingyen elvihető szemétgyűjtő zsákokat és kesztyűket – munkaidő alatt – a kultúrház épülete előtt találnak a versenyzők. A falu vezetősége az aktuális járványügyi intézkedések betartására kéri a lakosokat (maszkviselés, kézfertőtlenítés).

Aki bekapcsolódik a versenybe, jutalomban részesül, akit pedig kisorsolnak, díjat nyer. Vásárút polgármestere, Török Gergely portálunknak azt nyilatkozta, bízik abban, hogy minél többen bekapcsolódnak az eseménybe, mert mindenkinek érdeke a tiszta környezetben való létezés.

A járványhelyzet előtti szemétszedések eseményét közösségformáló rendezvényként szoktuk megszervezni. Ilyenkor főztünk gulyást is, együtt beszélgettünk és jó hangulatban telt az akció. Most ezt ilyen formában sajnálatos módon nem lehet megtartani, de remélem, hogy ennek ellenére is lesznek vállalkozó szellemű lakosok, akik fontosnak tartják a környezetvédelmet.”

A verseny 2021. április 1-jén kezdődik és április 21-ig tart. A kiértékelés április 22-én, a Föld napján lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.