2021. október 2., 09:21

Jubileumok, találkozások, kitüntetések a Kassai Figyelőben

A 70. születésnapját ünneplő Ilosvai Néptáncegyüttessel a címlapján megjelent a Kassai Figyelő októberi száma.

Kassai Figyelő - 2021 október

Rekviem egy magyar pártért címmel Dániel Erzsébet idézi fel az MKP-ben és elődpártjában eltöltött évtizedeket, reményét fejezve ki, hogy az ott elvégzett munkának lesz folytatása.

Pedagógus elismerésben részesült tanítókról, Radvánszky Ágnesről, Vágvölgyi Erikáról és Válent Katalinról ír Hanesz Angelika, akik a zsigárdi országos tanévnyitón vehették át az EMI által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

A havilapból nem marad ki Albert Sándor és Popély Gyula sem, akik Jedlik Ányos-díjat kaptak.

Kupec Mihállyal, a jubileumát ünneplő Ilosvai Néptáncegyüttes vezetőjével is olvasható beszélgetés, melyből kiderül, hogy sikerült hetven éven át megtartani a régió kiemelkedő néptáncegyüttesét.

A jászói XXIII. Mécs László Szabadegyetemet Mihályi Molnár László veszi górcső alá.

Ha belelapozunk a Figyelőbe, kiderül az is, hogy már egyéves a kassai Fénysugár református óvoda, ahová tárt karokkal várják mindazon szülők gyermekeit, akik fontosnak tartják a hitben való nevelést.

A Múltidéző rovatban ezúttal a Szent Orsolya-rend épületegyüttesével ismerkedhetünk meg. A tornai színjátszók közé is ellátogatott a lap, akik épp egy bohózatot próbáltak.

Olvashatunk még a Rozmaring nevet viselő hagyományőrző és néptánccsoportok tardoskeddi találkozójáról és arról is, hogy Tornán 2021. szeptember 5-én adták át az egykori cipőüzlet helyén épült református templomot.

Sokáig élhetünk az eucharisztikus kongresszus élményéből címmel a Figyelő megemlékezik a szeptember első felében, Budapesten tartott világeseményről is, ahol Ferenc pápa tartotta a zárómisét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.