lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2022. július 26., 16:38

Jótékonysági motoros felvonulást rendeznek Komáromban

A komáromi gázgyárnál másfél hónappal ezelőtt történt, tragikus kimenetelű motorbalesetről, illetve annak 37 évesen elhunyt áldozatáról, ifj. Békési Péterről, és a további hasonló balesetekben szintén az életüket vesztett barátokról, ismerősökről emlékeznek meg a Dobi Róbert által július 30-án 14 órára tervezett, helyi motoros felvonulás résztvevői.

Jótékonysági motoros felvonulást rendeznek Komáromban
Gyülekező szombaton 13 órától a Vág folyónál levő „Soós-csárdánál“...
Fotó: Facebook
Célunk: felhívni a kellő elővigyázatosságot mellőző gépkocsi-vezetők figyelmét arra, hogy az utakon „puhatestű“ motorosok is közlekednek, akiket az esetleges ütközések során csak a bukósisak véd, fém karosszéria nem, mint az autósokat. Legutobb idén június 12-én a komáromi gázgyárnál történt egy halálos baleset, amely vétlen, motoros áldozata röviddel a kórházba szállítása után, 37 évesen elhunyt. Mint kiderült: az elé kikanyarodó személyautó 52 éves sofőrje nem fogyasztott szeszesitalt, de azzal, hogy nem adott elsőbbséget a motorosnak, aki az autó oldalának csapódott, tragikus kimenetelű balesetet okozott. Az ügyben még folyik a rendőrségi vizsgálat“

– mondta el a Ma7-nek a Komáromban élő Dobi Róbert, az Ógyallai Városi Hivatal egyik osztályvezetője.

Hangsúlyozta: a menthetetlen fiatalember, aki a fia barátja volt, két kiskorú gyermeket hagyott hátra. Az ő anyagi támogatásuk céljából Péter volt munkáltatója, egy érsekújvári gépkocsi-szalon korábban hivatalos számlán adománygyűjtést indított, majd időközben lezárt. Ha azonban a szombati felvonulás kapcsán mégis lehetőség nyílik a gyűjtés folytatására, akkor arról az eseményen és a Facebookon is tájékoztatják az érdeklődőket, ismét megadva a számlaszámot.

Jótékonysági motoros felvonulást rendeznek Komáromban
Másfél hónappal ezelőtt történt a végzetes kimenetelű baleset
Fotó:  Facebook

„ Miután értesültem a tragikus esetről, kapcsolatba léptem olyan gútai és komáromi csoportokkal, akik korábban már szerveztek jótékonysági motoros felvonulásokat. Majd a tőlük kapott információk alapján megszereztem a szombati menetünkhöz szükséges engedélyeket, és befizettem a kért illetékeket. A tervezett eseményt a Facebookon Mi is az utakon vagyunk címmel, magyarul és szlovákul is meghirdettem. A tiszteletkörünkhöz csatlakozni kívánó motorosok szombaton már 13 órától gyülekezhetnek a Vág folyónál levő „Soós-csárdánál“, ahonnan 14 órakor lassan, a forgalmat nem bénítva, a belváros felé vesszük az irányt. A végállomásunk a várfalon álló Kőszűz-szobor lesz, ahol mementóként mécseseket gyújtunk, s odaillő, halk zene mellett felidézzük a sajnálatos történéseket. Azt egy motoros emlékhelynek hirdetjük meg, ahol bárki bármikor gyertyát, mécsest gyújthat, virágot helyezhet el a hasonlóképpen távozott, s máig hiányzó hozzátartozói, ismerősei emlékére“ – magyarázta a főszervező.

Elárulta: ő is szívesen motorozgat, és már többször élt túl olyan helyzetet, amikor egy-egy gépkocsivezető valamelyik mellékútról kiszáguldva, váratlanul elé vágott.

„Mindig csak az mentett meg a tragédiától, hogy általában lassan hajtok, ezért gyorsan le tudok fékezni. Egyébként hajdani gútai városi rendőrparancsnokként is több hasonló esetre emlékszem vissza. A tavaszi felmelegedés után elárasztják az utakat a közlekedési szabályokat többnyire betartó motorosok, ezért az autósoknak sokkal jobban kellene figyelniük a fokozott jelenlétükre! Sajnos, akár már egy kisebb motoros-autós ütközésnek is nagyon súlyos következményei lehetnek. Ne veszélyeztessük egymást, hiszen mindenkit hazavárnak, szombaton pedig legyünk minél többen a motoros felvonuláson!“ – zárta tájékoztatását Dobi Róbert.

Tragikus baleset Komárom belvárosában: motoros az áldozat | ma7.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.