2018. december 10., 09:10

Jótékonysági koncert a garamkövesdi templom javítására

A megalakulásának 35 évfordulóját ünneplő STILLA PECTUS kórus jótékonysági hangversenyére került sor tegnap - december 9-én Garamkövesd templomában.

gkov-1-keszegh-jpg
Médialapozó
Fotó: ifj. Keszegh Ágnes

A templomjavítás kapcsán Elzer János polgármester elmondta, megszállt a templom alapjának egy része, ezért ezt haladéktalanul helyre kell hozni, nehogy a falak elmozduljanak. Alpinista szakemberek dolgoznak a torony és a templom külső részének javításán, emellett új külső vakolatot is kap az épület. A község ötezer euróval támogatta a helyreállítást, ezen túl a lakosok is támogathatják a templomjavítást tetszőleges összeggel a hozzájuk eljuttatott csekkek feladásával.

A Papp Katalin vezette Stilla Pectus örömmel fogadta Hupka József plébános meghívását. Elmondták, látják a plébános úr és a hívek szívügyüknek tekintik a templom megjavítását, ezért ők is szívesen hozzájárulnak ezen törekvéshez.

Fotó:  ifj. Keszegh Ágnes

A bevezetőben Kurina József a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola tanára Leonard Cohen Hellelujah művét adta elő, a továbbiakban pedig Karai József, Bárdos Lajos, Volf Péter, Camille Saint-Saäns, Milan Novák, Gárdonyi Zsolt művei hangzottak el a kórus előadásában Papp Katalin vezényletével.

A koncerten 450 euró gyűlt össze. A borászok hálás szívvel és Garamkövesd jófajta boraival köszönték meg a csodálatos előadást. 

Fotó:  ifj. Keszegh Ágnes

gkov-1-keszegh-jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!