2020. december 1., 17:38

Jónak lenni jó - KÉPEKKEL

Valószínűleg már mindenki hallotta a szlogent, amely a magyar közmédia jótékonysági akciójának a jelmondata, és idén az autista gyerekek és családjaik támogatását tűzte célul.

Médialapozó
A Vöröskereszt által fenntartott királyhelmeci öregotthon is kap az ajándékból

Nos, nem kell feltétlenül országos kezdeményezéshez csatlakoznia annak, aki advent időszakában különösen fontosnak érzi, hogy embertársait, a maga szerény módján támogassa. Így gondolja ezt a királyhelmeci kisnyugdíjas, Rapcsák Terike is, aki

2019-ben csatlakozott a motoros klub azon kezdeményezéséhez, hogy készítsenek ajándékcsomagokat a közeli gyermekotthonok kicsi lakóinak.

Terike a kezdeményezésről mesélt három gyermekének és a férjnél lévő unokájának, valamennyien összepótoltak, és az összegből olyan édességeket vásároltak, amelyeket maguk is szeretnek. A csomagok elkészültek, és azokat a motorosok kiszállították az érintetteknek.

Azt a jóleső érzést, amit ez a kis meglepetés adományozása jelentett számukra, szerették volna idén is átélni, ezért amikor összeültek, hogy megbeszéljék, most ki legyen a célcsoport, Terike kilencedik unokája, a 6 éves Olívia állt elő az ötlettel:

Mi lenne, ha idén azokat az öreg bácsikat és néniket is meglepnénk, akiket az óvodából nemrég műsorral köszöntöttünk!".

Az ötlet mindenki tetszését elnyerte, újra elkészültek az édességcsomagok. A többit már Terike mesélte el portálunknak:

Idén 40 csomagot készítettünk Mikulásra. Előzőleg felhívtam az intézmények vezetőit, hogy megengedik-e járvány idején az ajándékozást, illetve mi az, amit bevihetünk a lakók számára. Miután szabad utat kaptunk, az elkészített csomagokat, elővigyázatosságból már két héttel korábban, be is adtunk a Vöröskereszt helyi öregotthonába, a perbenyíki Jó pásztor házába, illetve a nagykaposi gyermekotthon királyhelmeci központjába. Az unokámmal, Bernadett-tel szállítottuk azokat a helyszínre.

A csomagokon kívül minden intézmény kapott egy adag szaloncukrot a közös karácsonyfára.

Van 3 gyermekem, 9 unokám, 2 dédunokám. Nagyon szeretnék a mikulási ajándékozásból olyan hagyományt teremteni, amelyet a legfiatalabbak továbbvisznek. Hadd tanulják meg a mások iránti szolidaritást, azt, hogy jobb adni, mint kapni!

+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék