Jó Pásztor Imanap a szőgyéni templomkertben

2021. július 5., 08:44
Bokor Klára

Az idén Jó Pásztor vasárnapján a komáromi imanap csak online térben valósulhatott meg, ezért a Jó Pásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás vezetői elhatározták, ahogy alkalom adódik, megszervezik az imanapot a hívők részvételével is.

Erre Szőgyénben adódott lehetőség, Farkas Zsolt esperesplébános, a Jó Pásztor Alapítvány elnökének működési helyén.

Az imanap egyben a Jó Pásztor imakilenced első állomása volt. Az imakilenced kilenc héten keresztül tart és lelki felkészülést nyújt a híveknek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

imanap Szőgyén
Fotó: Bokor Klára

A templomkert egy Árpád-kori templom alapjait rejti, amit konzerváltak, de itt állt a második világháborúban felrobbantott és később megsemmisült Szent Mihály-templom is.

Árnyas fák alatt keresztúttal kezdődött az imanap, majd ünnepi szentmisére került sor. Adruskó Gyula, Gyuszi atya a mise főcelebránsa szentbeszédében kiemelte, szülőknek, lelkiatyáknak példával és imával kell hatniuk az ifjúságra, hogy mind többen válasszák a papi és szerzetesi hivatásokat.

imanap Szőgyén
Fotó: Bokor Klára

A szentmise után a hívő leróhatták kegyeletüket A Szent Kereszt és a Szent István-ereklyék előtt. Az ereklyékre Farkas Zsolt atya bukkant a plébánián nem sokkal azután, hogy az egyházközség élére érkezett.

Az imanap végén a résztvevőket és zarándokokat agapéra invitálták a szervezők a tájház udvarára, az érdeklődők a tájházat is megtekinthették. A helyszínről a Mária Rádió is közvetített.

imanap Szőgyén
Fotó: Bokor Klára

Kövesse facebook oldalunkat is!